Főoldal » Kártyázó egyetemek

Kártyázó egyetemek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 A póker a gondolkodó emberek sportja. Ámde hol is tanul igazán gondolkodni az ember fia és lánya? Hát persze, hogy az egyetemen, legalábbis ideális esetben ilyen korban kap bizonyos ismereteket és látásmódot, amit aztán egész életében alkalmaz majd. Ez a póker esetében sincs másképpen, hiszen már rengeteg neves intézményben foglalkoznak azzal, hogy a tehetséges diákoknak megtanítsák a játék professzionális részét is.

A 20. század végén kitörő és az egész világon keresztülhullámzó „poker boom”- nak köszönhetően manapság nincs is igazán olyan ország, ahol nem létezik bármilyen formában. Nagyon egyszerű megjegyezni a póker szabályok alapjait, a lapformációkat, viszont, ha valaki már magasabb szintre törekszik elengedhetetlen a továbbképzés. Rengeteg forrás van, ahonnan el lehet indulni, könyvek, videók, és persze a kimeríthetetlen internet. Magániskolák is indultak, tanfolyamokkal és profi „pókertanítókkal”. Mindezek ellenére a legújabb mód a profi pókerjátékossá váláshoz, minden tudás „forrása” az egyetem. Az elkövetkezendőkben azt az öt legjobb egyetemet mutatjuk be, ahol nagy szerepet kap a póker sőt, ahonnan napjainkban is kikerülnek azok, akik aztán leülve a világbajnokságok asztalaihoz, mindent visznek!

 

1.      A kanadai Waterloo University
Nem véletlenül kapta a „Pókergyár” elnevezést ez az intézmény, hiszen vitathatatlanul itt végeztek eddig valaha a legtöbben a worl-class játékosok közül, akik tényleg rendelkeznek papírral a tudásukról.

Ott van, például Mike „Timex” McDonald, aki 1 millió dolláros „Europen Poker Tour” győzelmet könyvelhetett el. Ő is odajárt, és először egy kolis pókerpartin találkozott egy másik későbbi hírességgel, Steve Paul-Ambrose-zal, a szintén millió-dolláros „PokerStars Caribben Adventure” díjjal rendelkezik. Napokig sorolhatnánk a neveket, mint Glen Chorny, Scott Montgomery, mint a Waterloo-ba jártak.
Joggal kérdezhetnénk, hogy akkor mit is tanulnak ott? Elsősorban matematika a fő tantárgy, amit a legszigorúbban kezelnek, itt született meg egyébként az első észak-amerikai matematika szak is. 

2.      UC Berkley, Egyesült Államok

Ha nem is külön szak, de olyan klubbok, és diákkörök alakultak már ezen az egyetemen, hogy megérdemelte a második helyet. Ezek közül a leghíresebb kettő helyszín a Bay 101 és a Lucky Chances, amit minden pókerhez értő, vagy tanulni akaró diák látogat. Rengeteg házi bajnokságot is rendeznek, és így létezik egy kurzus pókerből és blackjack-ből.

Olyan profik jártak oda, mint Joe Sebok, Prahlad Friedman, Bill Edler, Bill Chen, Ali Nejad és Lauren Kling. Ők is úgy kezdék, mint a mostaniban látható laptoppal, vagy tablettel üldögélő diákok, akik bizony épp tíz asztalnál rakosgatják a tétjeiket.

Harvard Egyetem, Egyesült Államok

Nem gondolnánk, pedig a póker és a Harvard szavak igenis összefonódtak az elmúlt pár évben. Ez főként Charles Nesson-nak, és a „Globális Stratégiai Pókergondolkodók Egyesületének” köszönhető. Így lett egyre népszerűbb a játék, méghozzá eszközként, a stratégiai gondolkodás kifejlesztésére.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.