Főoldal » Kell nekünk az ingyenes?

Kell nekünk az ingyenes?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kell, rávágjuk szinte azonnal. Aztán kiderül, hogy mégsem mindig kell, ami ingyen van. Amit meg lehet enni, inni, lehet viselni, használni, szebbek leszünk tőle esetleg gazdagabbak, az majdnem minden esetben jöhet. Ez sem igaz így teljesen. Emberi tulajdonságunk a bizalmatlanság, a gyanakvás. 
Rohanunk a hipermarket polcaihoz, telerakjuk kosarunkat a 20%-al olcsóbb áruval, ugyanakkor, ha ugyanazt az árut 90%-al értékelik le, nagy része ott marad. A miért rendkívül egyszerű. Azt gondoljuk, hogy: 

• valószínűleg olyan hibája van, amiért már nem éri meg megvásárolni
• évek óta heverhetett a raktárban, most találtak rá és gyorsan penésztelenítették
• meg akarnak tőle szabadulni, ezért sózzák a hülye vásárlókra, de velem nem szúrnak ki
• biztos semmibe nem került nekik, de azért tőlem még elvennék a pénzt
• rám ugyan senki nem sóz olyan árut, ami már senkinek sem kell

Még legalább húsz hasonló érvet tudnék felsorolni, de nehogy hosszúra nyúljon a bevezető, elárulom, miről szeretnék írni a következő egy-két alkalommal. Az ingyenesen igénybe vehető tudásnövelő tanfolyamokról, tréningekről, az ingyenesen megszerezhető tudásról.
Tanfolyami jelentkező lap utolsó kitöltendő sorai négy lehetőséget kínálnak térítésmentesen igénybe vehető tréningekről. Gyorsan olvassa el mindenki!

1. Előzetesen megszerzett tudás felmérése.
2. Pályaorientációs és korrekciós tanácsadás.
3. Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás.
4. Elhelyezkedési tanácsadás, álláskeresési tréning.

Most ugyan olyan gyorsan mindenki írja le miket gondol, utána hasonlítsa össze a fentebb pontokba szedettekkel. Van hasonlóság?
Ha nem is szó szerint, de az eddigi válaszokból kiderül, hogy igen sokan egyformán gondolkodnak. Ez sem meglepő. 
Ha mindez megvan, akkor engedjük el magunkat és értelmezzük a négy mondatot és tegyük a helyére. 

Az első: Előzetesen megszerzett tudás felmérése. A tudás felmérése a nélkül is megtörténik, hogy erre külön tréninget kellene szervezni. Egy tanfolyamon, képzésen ez alapdolog. Ebben az esetben a szervezők nagyot akartak mondani, valami pluszt akartak hozzátenni, nem nagyon sikerült ezzel a mondattal szerintem.

A második: Pályaorientációs és korrekciós tanácsadás. Ez már komolyabb megfontolást kíván. Tessenek csak rákeresni a weben! Külön lapot szentelt neki egy népszerű kezdőoldal, ez nem a reklám helye. Illetve nem is az oldal, hanem az olvasók hoztak létre olyan profilt, ami azt vetíti előre, hogy nagyon is komoly dologról van szó. Bizony, életünk során kerülünk olyan helyzetbe, hogy elindulunk egy úton, amit jónak hiszünk, aztán elérkezünk egy elágazáshoz és másfelé megyünk, mint eddig, pályát választunk és-vagy módosítunk. Jó-e nekünk, ha erről hallunk valamit egy szakembertől, főleg akkor, ha valamiért elkezdünk egy tanfolyamot, többnyire azért, mert mást szeretnénk tenni, mint eddig, vagy mást kényszerülünk tenni, mint eddig. Tehát a válasz igen erre szükségünk van.

A harmadik: Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás. Kétélű dolog, sokan félreértelmezik. Valójában ez cégeknek szól. Nem is mennék bele részletesebben, mert ez külön bejegyzést kíván.

A negyedik: Elhelyezkedési tanácsadás, álláskeresési tréning. Van olyan „elvetemült” cég ahol elkérnek ezért a tréningért 20 000 Ft-ot. Itt jön a kérdés, hogy mit is várhatunk a pénzünkért és mit kaphatunk meg ingyen. Nem írom le a teljes tematikát, mert most nem erről akarok írni. Annyit mégis szükséges közölni, hogy a fizetős és a térítésmentes tréning is ugyanazt kínálja szinte szóról szóra. Kíváncsiságból informálódtam a fizetős tréning részvételi számairól. Nem döbbentett meg, van rá igény. Ami megdöbbentett, az ingyenes tréning majdnem nullás visszajelzése. Tehát magyarul: alig-alig elvétve, időnként valaki talán tévedésből bejelöli a lehetőséget, de szinte soha nem lesz belőle semmi. 

Nem reprezentatív felmérés készült, csupán én voltam kíváncsi. 
Az álláskeresési technikák és az önéletrajzírástól  az állásinterjún történő viselkedés elsajátításáról szóló tréning szinte fölösleges, mert mindenki azt hiszi, hogy olyan ellenállhatatlan személyiség, hogy megkönnyebbülnek végre a vállalatvezetők és hosszú hónapok óta először alszanak nyugodtan, mert végre megtalálták a végleges és egyetlen megoldást a jelentkező személyében. És jön a nagy csalódás.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.