Főoldal » Kertészkedés kert nélkül

Kertészkedés kert nélkül

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A kertészkedés megtanítja a gyereket a természet szeretetére. De mi van akkor, ha emeletes házban lakunk?
Nevelhetünk növényeket a teraszon. Kis edényekbe ültethetünk zöldségféléket, fűszernövényeket, a korlát mellé pedig kúszónövényeket tehetünk. Kicsi, ablakba való cserepekbe ültethetünk salátát, retket, zöldhagymát!

Engedjük, hogy a gyerekek válasszák ki, milyen edénybe szeretnének ültetni! A legolcsóbbak a műanyag balkonládák, melyek alul perforáltak, így a felesleges víz egy hozzájuk tartozó tálcába folyik. Ezenkívül könnyűek, viszonylag hosszú életűek, jól tartják a nedvességet, és változatos méretben kaphatók. Faluk vékony, így nem vesznek el sok helyet a virágföldtől.

De választhatunk cserepet, ládát, konténert, de akár egy műanyag traktor platóját is! Lyukasszuk ki az alját, hogy a felesleges víz eltávozhasson!
Vethetünk magot a földbe, de vehetünk nagyobb palántákat is. Segítsük a növekedésüket tápoldat biztosításával!

De nemcsak növényeket lehet a földbe ültetni, hanem mindenféle mást is lehet a növények köré építeni, törpefalut, rejtélyes rengeteget…

Tavaly az óvodások számára kiírt A mi kis kertünk pályázatra nagyon sok mutatós kiskert született. Érdemes nézegetni a fotókat, rengeteg ötletet lehet tőlük kölcsönözni: http://www.hortushungaricus.hu/index.php/hu/kepgaleria/ovodas-kertepito-verseny

Forrás: http://kreativkertesz.blog.hu/2011/09/01/hortus_hungaricus_avagy_az_ovonok_dicserete

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.