Főoldal » Ki miért és hogyan tanul?

Ki miért és hogyan tanul?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ebben a blogban ahhoz szeretnék segítséget nyújtani, hogy egyrészt a tanulásról, másrészt saját magadról, mint tanulóról alkotott elképzeléseidről reális képet kaphass. Ez azért fontos, mert ezek a feltevéseid – melyek tanulási tapasztalataidon alapulnak és személyes érzelmeitől sem mentesek – meghatározzák azt, hogy milyen tanulási taktikákat, stratégiákat választasz és azokat hogyan alkalmazod.

Már a cikk elolvasása előtt próbálj meg magadba nézni, próbáld  meg végiggondolni és a legőszintébben (előítélet, taktika, elfogultság és félelem nélkül) számba venni, esetleg le is írni, hogy Te  hogyan tanulsz, milyen módszereket használsz. Igyekezz mindenre kitérni!

A saját tanulás megértése kiindulópontja a tanulási hatékonyság növelésének. Ez az út vezethet oda, hogy saját tanulási folyamatainkat tudatosan irányítva (ha szükséges korrekciókat alkalmazva), kisebb energia befektetéssel, rövidebb idő alatt legyünk képesek használható tudást szerezni.

 A hatékony tanulás meghatározói:

A tanuláshoz való viszony (motiváltság, a tanulás öröme)

A tanulási szokások, a hatékony tanulási technikák, módszerek ismerete

A tanuláshoz szükséges alapképességek megléte és fejlődése 

A következő blogokban a tanulási stratégiákkal és technikákkal foglalkozunk: a hatékony olvasással, a jegyzetelés módszerével.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.