Főoldal » Kitartás vagy makacsság?

Kitartás vagy makacsság?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Néha a kitartás iránti vágyunk makacsságba csap át. Ez egyáltalán nem tesz jót senkinek, mivel a két dolog közt hatalmas különbség van. A kitartás egy olyan képesség, amely segít, hogy a célra összpontosíthass, hogy az állandó megmérettetések ellenére ne bátortalanodj el, és állhatatosan küzdj le minden olyan akadályt, amely az utadat állja. A kitartás rugalmasságot kíván. A makacsság viszont arra utal, hogy képtelen vagy elfogadni a valóságot, és nem vagy hajlandó a megváltozott körülményekhez alkalmazkodni.

A cél elérésének érdekében pontosan tudnunk kell, hogy hová tartunk, ugyanakkor rugalmasnak kell lennünk az odaérkezés körülményeit illetően. Sajnos gyakran pont az ellenkezője történik. Annak ellenére, hogy amit teszünk, nem juttat el bennünket a célig, következetesen ugyanazt csináljuk mindennap. Megszokásból, kényelmi szempontok miatt, vagy mert egyszerűen fogalmunk sincs róla, hogy miként változtathatnánk bizonyos dolgokon.

Csak néha fordul elő, hogy minden a terveink szerint alakul. Az alkalmazkodás képessége rendkívül fontos része a rendíthetetlen kitartásnak. Amikor kitartóan haladsz a célod felé, és rugalmas vagy a terveid megvalósítását illetően, bármi megtörténhet.

Te kitartónak gondolod magad vagy makacsnak? Gondold át, mert nem mindegy!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.