Főoldal » Közlekedni kell, de lehet ÖKOsan is!

Közlekedni kell, de lehet ÖKOsan is!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Évek óta szeptember hónapban kerül sor a hagyományos események sorában  az „Európai Mobiltás Hét és Autómentes Nap” megrendezésére. 2011-ben szeptember 16-22. között országszerte ez a rendezvény kínál számos programot az óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt

Ebből az alkalomból rajz- és fotópályázatot hirdet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A pályázat témája egyben a mottó: „Közelekdj ÖKOsan!” A bírálók ezen mondat üzenetét kérik megjeleníteni.

 A pályaműveket a következő kategóriákban és témákban várják:

 1. Rajzpályázat

         óvodás egyéni és csoportos kategória,

         kisiskolás egyéni és csoportos kategória (alsó tagozat)

         általános iskolás egyéni és csoportos kategória (felső tagozat)

2. Fotópályázat

         általános iskolás egyéni kategória (felső tagozat)

         középiskolás egyéni kategória

3. Családi kategória

Bármely, szabadon választott technikával készített alkotás. Előírás, hogy az elkészítésben vegyen részt az összes benevezett családtag. Készülhet fotósorozat, kisfilm 1 percben, prózai mű, montázs illetve kollázs, maximum 50 x 50-es méretben.

Tudnivalók a pályaművek elkészítéséhez:
A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló rajzlapokon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.

A fotópályázatra legfeljebb 3 alkotással vagy egyetlen, maximum 5 darabból álló fotósorozattal lehet pályázni. A pályaműveket papír alapon vagy digitális változatban CD- vagy DVD-lemezre másolva jpg formátumban, legalább 1800×1200 pixel felbontásban, legalább 2 Mb-os és legfeljebb 8 Mb-os file méretben kérjük beküldeni. A papír alapú anyagot minimum 13×18 cm-es méretben kell elkészíteni. Fekete-fehér és színes papírképek egyaránt beküldhetők. Digitális fotók és nyomatok egyaránt szerepelhetnek a pályaművek között.

A rajzokat nem szükséges bekeretezni, illetve a papír alapú fotókat nem kell semmilyen hordozó anyagra felragasztani.

Az elkészült alkotások hátoldalán a következő adatoknak kell szerepelni: az alkotás címe, a pályázó egyén vagy csoport neve, pontos postai cím, telefonszám (szülő, felkészítő pedagógus). Továbbá a pályázó vagy pályázók születési adatainak (év, hónap, nap), az óvoda vagy iskola nevének, címének, a pályázók évfolyamának, a felkészítő pedagógus nevének és e-mail címének is szerepelnie kell a pályaműveken.

A pályázatok legkésőbb 2011. július 15. éjfélig adhatók postára, a következő címre:

 Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
„Európai Mobilitási Hét” rajz- és fotópályázat
1440 Budapest, Pf. 1.

Bővebb információ kérhető  a 06-1/795-3491-es telefonszámon vagy a krisztina.babicz@nfm.gov.hu e-mail címen.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.