Főoldal » Kukuríkúúúú, szakadt király!!!

Kukuríkúúúú, szakadt király!!!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ugye, Te is ismered a kiskakas és a török császár történetét? És azt is tudod, hogy mi a közös gyerekkorunk kiskakasa és a mi kiskakasunk között?

 

Hogy az  „őskiskakas” mit kiabált világgá, az egyértelmű: kapzsi vagy, igazságtalan és tolvaj, török császár! Mert mit csinált a török császár? Marx szerint eredeti tőkefelhalmozást végzett. Így épített vagyont. Ez persze csípte a kiskakas szemét, és meglehetősen nagy hangot is adott ebbéli meggyőződésének.

Csakhogy azóta megváltozott a világ, és vele együtt változott a kiskakas is. Sőt megváltozott a pénz is, ami miatt olyan nagyon lehet most is kukorékolni.

 

Mert ha most megnéz a kiskakas egy uralkodót, akkor mit lát? Hogy az uralkodó már nem is annyira uralkodói szinten él, mert még most is csak a gyémántfélkrajcárját simogatja, vagy jobb esetben a bankba rakja. Az uralkodó mégsem lesz sem gazdagabb, sem nagyvilágibb, csak azért, mert a kicsit jobb esetet választja. És hiába bosszankodik, hogy ez így nem jó, mégis azt várja, hogy ettől legyen jobb neki.

Valószínűleg a mai kor kiskakasában van jó adag einsteini gondolkodásmód, mert ekkor aztán igazán hangosan kezd el kukorékolni:

„Kukuríkúúúú, szakadt király, miért simogatod még mindig azt az egy gyémántfélkrajcárodat??? Miért várod, hogy attól lesz Neked jó, mikor eddig sem lett tőle jobb???”

Valóban, hányszor akarjuk még ugyanabba a falba verni a fejünket, mire megértjük, hogy nem ez a módja a falon való átjutásnak?

Ha Te is ugyanazzal próbálkozol még mindig, mint amivel tavaly, meg azelőtt, meg öt éve, meg még több, akkor meg min csodálkozol, hogy még most is ott tartasz, ahol tavaly, meg azelőtt, meg öt éve, meg még több?

Hát ezért kukorékol riadót a kiskakas. Meg még néhány dologért, amit majd itt el is olvashatsz.

Szóval megváltozott a világ.

 

Ezt nagyon jól jegyezd meg! Megváltozott a világ, és benne megváltozott  pénz is. Tehát azzal kezdjük hogy bemutatunk Benneteket egymásnak: Téged a pénznek, Neked a pénzt.

Ezért fogsz itt olyan új dolgokat találni a pénzről és működéséről, amit eddig a szüleid biztosan nem mondtak, mivel ők sem tudtak róla, a tanáraid nem tanították meg, mert nekik sem tanították, a bankoktól meg nem fogod soha hallani, mert miért is rontanák a saját üzletüket…

Olvass, gondolkodj – aztán láss tisztán.

Ha ezt megteszed, utána másképpen fogod látni a pénzt – és vele a lehetőségeidet arra, hogy hozzájuss. És arra is rá fogsz jönni, hogy mindeközben még jól is szórakozhatsz. Sőt, emeljük a tétet: nem csak Te, hanem az egész családod!

 

Szóval, egy a lényeg: bulit csinálunk a pénzügyekből. Jössz bulizni?

Kövesd a kiskakast!!! (A Facebookon és a Twitteren is…:))

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.