Főoldal » Logo vadászat!

Logo vadászat!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az AFS egy nemzetközi csereprogram alapítvány, amit a két világháború mentősofőrként önkénteskedő egyetemistái hozták létre a nemzetek megbékélésének elősegítése érdekében. Ma a világ legrégebbi és legnagyobb diákcsere szervezete; programjai keretében több mint 60 ország 13 000 diákja utazik évente.

Magyarország 1990-ben csatlakozott a világszervezethez, azóta több mint 1600 magyar diák töltött egy évet külföldön, közel 3000 család és 400 középiskola tanárai vettek részt a programban.

A programok fő célja, hogy a diákok egy tanév alatt megismerjék a különböző nemzeteket, kultúrákat és aktívan fejlesszék nyelvtudásukat.

A résztvevő diákok fogadócsaládoknál laknak, és ugyanúgy középiskolába járnak, mint itthon. Beilleszkednek fogadócsaládjukba, alkalmazkodnak annak életviteléhez. Felelősséget vállalnak magukért és tetteikért, problémamegoldó készségük javul, magabiztosabbá, önállóbbá válnak.

Más kultúrák megismerése mellett ráismernek saját – magyar – kultúrájukra, és önismeretük is megnő.

Az AFS alapvető értéknek tekinti a toleranciát, a megértést, az empátiát, valamint a különbözőségek elfogadását, értékelését. Az AFS év nem csak a diákok magas szintű, biztos nyelvtudását eredményezi, hanem újfajta tanulási szemléletét is.

Az AFS esernyő szervezete, az EFIL egy logo tervezési pályázatot hírdet a 2011-es trimeszteres program keretein belül. A trimeszteres program ECTP névre hallgat és a lényege, hogy európai diákok három hónapos interkulturális tanulását hivatott elősegíteni. A programot egy brüsszeli táborral zárják ahol a diákok az európaisággal is foglalkoznak az egy hetes workshopokon.

Aki jártas a vizuális tervezésben és szívesen megméretteti magát nemzetközi szinten, akkor készítsen logo tervet ehhez a programhoz és július 8-ig küldje el terveit a csilla.fodor@afs.org e-mail címre.  Bővebb felvilágosítás a 06/1/ 225 0826-os  telefonszámon kapható.

Hajrá kreatív elmék!

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.