Főoldal » Megfiatalító pénzügyek

Megfiatalító pénzügyek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A pénzügyi nevelési blogomon az lesz a heti téma, hogy mit tanítanak nekünk a méhek a pénzügyekről. Pedig ők azért csinálják, hogy fiatalok maradjanak. Mivel azonban a fiatalsághoz hozzátartoznak a nagy tervek és vágyak is, amik csak akkor érnek bármit is, ha meg is lehet vallósítani őket, azaz megvan hozzájuk az anyagi háttér, könnyen belátható, hogy bizony a méheknek van közük a pénzügyi IQ-hoz…

Bár a méhek egyszerűen csak tovább akarnak élni, hogy tovább legyenek hasznosak a kas számára, és ezért tartják az agyukat fiatalon, vagyis nem feltétlenül azért, hogy ők gazdagabbak legyenek… mégis vannak dolgok, amiket akár át is lehetne venni tőlük. Arról szól a cikk a másik blogomon.

Most viszont tényleg az a téma, hogy hogyan tarthatnak agyilag fiatalon a pénzügyeid.

A pénznek ugyanis megvan a sajátos tulajdonsága, hogy csak akkor érzi jól magát, csak akkor van rendben, csak akkor nem okoz gondot (legalábbis még kezelhető mértékűt), ha

  • eleget tudsz róla, azaz tanulsz (mintha ismerős lenne a méhektől a szorgalom, nem?)
  • eleget hasznosítasz is abból, amit megtanultál róla (hmmm, a méhek ebben is jók, azaz ha már tudnak valamit, akkor kezdenek is ezzela tudással valamit, azaz csinálják is azt, amit tudnak)
  • eleget foglalkozol vele – azaz nyomon követed, gondoskodsz róla, ahogyan a méhek is az utódaikról (nekik ez a “genetikai befektetésük” van csak, azt “kamatoztatják” a fajfenntartás érdekében). 
Márpedig ha ezt a sok mindent mind elvégzed és folyamatosan megcsinálod, akkor egy valamit biztosan megteszel: trenírozod az agyad. Frissen tartod. Működésben. Fiatalon.
Ez is jó a pénzügyekben. Meg az is, hogy ha tényleg fiatal akarsz maradni, akkor a gondolkodásod is az kell, hogy maradjon. Ahhoz pedig tele kell, hogy legyél ötletekkel, tervekkel. Pénzügyi téren pedig semmi sem tartja az agyad fiatalabban, mint a tervezés!

A pénzügyi tervezés mint a fiatalság forrása

Miért is tart a tervezés fiatalon? 
  1. mert sokat kell hozzá gondolkodni, vagyis használni, pörgetni hozzá az agyadat
  2. plusz mindig kell hozzá valamit tanulni is (szintén jót tesz az agyadnak)
  3. ha nagy távlatokban vagy képes gondolkodni, akkor Te magad is ráébredsz, hogy még mindig mennyi idő áll Előtted (tudtad, hogy a japán cégek 150 évre előre tevreznek??? Meg is lehet nézni, milyen hosszú távon léteznek…)
  4. a tervezés után sokkal stabilabban, biztosabban látod a jövőt, és ez tetterőt (is) ad, ami sokat segít a megvalósításban
  5. a tervezés átcsap megvalósításba, ami mozgalmassá, érdekessé, színessé teszi az Életed.
Ha eddig nem volt szimpatikus a pénzügyi tervezéssel foglalkozni, akkor most itt az ideje, hogy más szemszögből nézd a dolgot!
Tetszik? Oszd meg! Kritizálod? Kommentáld! Csak egyet ne tegyél: ne legyél közömbös!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.