Főoldal » Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Sokszor halljuk és mondjuk, hogy a Sors útjai legtöbbször kifürkészhetetlenek. Bizonyára így érez az a magyar, ma már világhírű művész is, amikor visszatér gyermekkora helyszínére, Kőbányára. Ő hisz abban, hogy a Messzehangzó Tehetségnapon fellépő gyermekek közül is lehet bármelyikük az, aki hozzá hasonlóan sikeres pályát fog leírni. Életével szeretné a gyermekek számára is megmutatni, hogy kitartó munkával, hittel, bárki számára megnyílhat a lehetőség, amely megteremtheti a sikert, és az elismerést.

A Kőbányai Kulturális Központ november 18.-án gyermekzsivajtól lesz hangos. Olyan gyermekek fogják elkápráztatni a megjelenteket, akiknek a mindennapjaik sok küzdelemben, szomorúságban és lemondásban zajlanak. Ennek ellenére Ők tudnak nevetni és küzdeni a céljaikért.

A negyedik éve működő Messzehangzó Tehetségek Alapítvány munkájának eredménye sok nehéz sorsú, sportban, vagy művészetekben tehetséget mutató kisgyermek alapítványi tehetséggondozó programba bekerülése. Számukra kívánunk lehetőséget adni, hogy megmutathassák tudásukat egymásnak, szüleiknek, pedagógusaiknak és mindazoknak, akik e programok létrejöttéhez anyagilag és szellemileg hozzájárultak és a jövőben is segítik majd a megvalósulását.

A program színes és változatos lesz, amilyenek maguk a gyermekek. Láthatunk és hallhatunk majd különböző hangszereket, így oboát, trombitát, altfurulyát, fuvolát, hegedűt is megszólalni. A zenélő gyermekek magyarországi sikereiken túl, nemzetközi versenyeken is rangos helyezéseket értek el.   

Az egyéni produkciókban hallhatunk majd prózát, verset, csodálatos székely balladát, amelyeket olyan átéléssel mondanak el, amire csak az képes, aki már sok mindent megélt az életben.

A közönség több, csoportos produkcióban is szemlélheti a gyermekek tudását, így hallhatunk majd karácsonyi dalokat az Alsóerdősori Általános Iskola gyermekkórusának tagjaitól, akik mind az évek során az Alapítvány tehetséggondozó programjainak résztvevői voltak. Alapítványunk néptánc pedagógusa a különböző világot járt néptáncegyüttesekben tanuló gyermekekkel egy táncházat varázsol a színpadra, amelyben bővelkednek majd a szóló számok is.

Az Alapítvány a Főnix színházzal együttműködve több Ösztöndíjasának is biztosítja az egyéni tehetségfejlesztést. A mini társulat előadásában láthatunk egy színdarab részletet az Alapítvány által patronált ösztöndíjasunkkal.

 A sport területén kerületi, országos és országhatáron túlnyúló sikereket értek már el a patronáltjaink. Ők mutatják be tudásukat, amelyet több év óta tartó mindennapos, fegyelmet és kitartást igénylő edzések után értek el. Láthatunk szaltózó show-t, tornabemutatókat, birkózást és kick-boxot is.

A kiváló kézügyességű gyermekek rajzait, amelyek nagy része az Alapítvány táboraiban és évközi programjai során készültek a közönség számára is láthatóvá tesszük egy kiállítás keretében. Komplex vizuális fejlesztést végeznek a GYIK Műhelyben, ahol évek óta fejlesztheti tudását az egyik támogatott ösztöndíjasunk. A műhelyben készült izgalmas produktumok is megtekinthetőek lesznek.

 Az Alapítványhoz ez idáig több mint 500 jelentkezés érkezett azoktól, akik szeretnének bekerülni a programunkba, 250 gyermek számára biztosított eddig ingyenes tehetséggondozó programot.  Ő közülük a Gálán több mint 50 gyermek vesz részt, különböző alkotásokkal, vagy produkciókkal.

Azok, akik szeretnének a Messzehangzó táborok életébe is betekintést nyerni és még nem volt szerencséjük a nyári Tehetségnapunkon részt venni, azoknak lehetősége lesz a képkiállításon ellesni egy-két megható és vidám pillanatot.

 A rendezvény egyik fő eseménye az Ösztöndíjátadás. A Díjazottak, 17 tehetséges, rászorult gyermek Díszvendégünktől VARNUS XAVÉR-tól, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett orgonaművész, zeneszerzőtől vehetik át az Okleveleket.

 A művész Úr a fellépő gyermekekkel együtt közös, kreatív meglepetés produkcióban vesz részt, amely méltó Fináléja lesz a Gálaműsornak.

 Időpont: 2011. november 18. 18-20 óráig

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

1105. Budapest, Szent László tér 7-14.

Találkozzunk 2011. november 18.-án, hogy együtt többet tehessünk a rászorult, tehetséges gyermekekért!

 

  

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.