Főoldal » Miért gondolkodjunk portfólióban?

Miért gondolkodjunk portfólióban?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A tőzsdei kereskedés során rengeteg vállalat részvényei közül választhatunk, a kisebb cégektől kezdve a legnagyobb vállalkozásokig terjed a lista. Az utóbbi egy-két évtizedben azonban egyre inkább jellemző, hogy sportklubok is a tőzsdére lépést választják. Többségében focicsapatokról van szó, de megtalálhatóak a tőzsdén az észak-amerikai kosárlabda bajnokság csapatai és  már a Forma-1-es Williams istálló részvényeivel is kereskedni lehet. A cél természetesen az, hogy hosszú távra megoldódjanak a csapatok anyagi gondjai.

Európában többségében focicsapatok részvényei vásárolhatóak meg a tőzsdén, közülük is kiemelkednek az angol bajnokság, a Premier League klubjai. Rajtuk kívül azonban többek között német, olasz, francia, holland, török, dán és svéd csapatok részvényeivel is lehet kereskedni. Az első tőzsdére bevezetett csapat 1983-ban a londoni Tottenham Hotspur volt. Az azóta eltelt 33 évben szépen nőtt a tőzsdén szereplő klubok száma, de az utóbbi időben csökkenés tapasztalható. A ’90-es években a már említett angol csapatok árasztották el a tőzsdét, kihasználva a bajnokság növekvő népszerűségét, aminek köszönhetően egész magas áron tudták kibocsátani a részvényeiket. Azóta viszont alig emelkedtek az árfolyamok és likviditási problémák is jelentkeztek. Emiatt is fordulhat elő, hogy az intézményi befektetők helyett jobbára a szurkolók vásárolják a csapatok részvényeit, hogy ezáltal is támogassák imádott klubjukat és úgy érezzék, hogy ők is tesznek valamit a csapatért. Inkább érzelmi, mintsem gazdasági cél lebeg a szemük előtt.

Természetesen nemcsak focicsapatokba lehet befektetni. Ingatlanba, nemes fémbe..manapság szinte bármibe befektethetünk.Néha  ezek a befektetési lehetőségek fantasztikusan jó lehetőségek, ám néha nagy csalások.Nagyon fontos, hogy meg tudjuk állapítani a különbséget. A tudatlanság nagyon drága szokás. Javasolom,ragadj meg minden lehetőséget a tanulásra, mielőtt belevágnál a tőzsdézésbe.

Miért gondolkozzunk portfólióban? online kurzusunkat jó szívvel ajánlom minden tőzsde iránt érdeklődőnek. 6 leckéből áll:

  1. A befektetés típusai
  2. A kamatos kamat
  3. Megismerni önmagad
  4. Mi az, hogy befektetés
  5. összegzés
  6. Portfóliók és diverzifikáció

Az online tananyagot követő teszt segítségével megbizonyosodhatsz tudásod mélységéről.

Gondolkodtál már valaha azon, hogy a gazdagok hogyan szerezték a vagyonukat, és hogyan tudták folyamatosan gyarapítani? Álmodoztál már arról, hogy korán nyugdíjba tudjál menni vagy, hogy egyáltalán nyugdíjba tudjál menni? Tudsz róla,hogy be kell fektetned, de nem tudod, hol kezdj hozzá?

Ha igen a válasz, jó helyen jársz!

Miért gondolkozzunk portfólióban? online tananyagunk Neked szól! Most ingyenesen a Tiéd lehet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.