Főoldal » Miért írok? Miért az agilis módszertanról írok? Miért most?

Miért írok? Miért az agilis módszertanról írok? Miért most?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A blog ötlete akkor pattant ki a fejemből, amikor egy Scrum tréning oktatóanyagát tanulmányoztam és megválaszoltam a kvíz kérdéseket. Ezzel egy időben tudatosult bennem, hogy miért nem tudok semmilyen projektemmel megfelelően haladni. Hiába tanulok az agilis módszertanokról, ha azt a gyakorlatban nem alkalmazom. Mondhatni bort iszom és vizet prédikálok.

A bejegyzés koncepciója egyszerű, mint a daily stand upok 3 kérdése:

  • Miért írok? Mindig is szerettem írni és az évek során valamennyire meg is tanultam. Nem mondom, hogy mindig megtalálom a megfelelő stílus és szakmaiság arányt, de úgy érzem, hogy közeledek a cél felé. A másik ok, amiért írok az a gondolataim összegzése. Sok mindent olvastam, tanultam és sosem összegeztem, tehát igazából nincs produktum. A terv az, hogy ezzel a bloggal egy összefoglalót hozok létre saját és nyilvános felhasználásra.
  • Miért az agilitás? Az agilitás az élet minden területére alkalmazható módszertan, amely már mininális rutinba építéssel is eredményeket érhet el. Nem beszélve arról, ha valaki ezt professzionális szinten műveli.
  • Miért most? 2 hete kezdtem el dolgozni a Lambda-Com Kft. K+F részlegén, mint PO (product owner – termék gazda). Alapkövetelmények között a kommunikációs készség, az agilitás és a precizitás szerepelt. Az agilitásról már volt némi fogalmam, de az itt eltöltött idő alatt a látásmódom máris pozitív irányba változott. Ezek a változások nemcsak a munkámra, hanem a privát életemre is kivetültek. Ahogy írtam már alapszinten is sokat segíthet az előrehaladásban, de én nem érem be ennyivel.

A blog tematikája még nem született meg, de agilisan szeretném felépíteni. Amit ígérhetek, hogy szó esik majd: az alapfogalmakról, technikákról, tanulmányokról és saját tapasztalatokról, valamint az igények megismerésével a Product Backlog bővülni fog. Az ütemezés szempontjából napi egy posztra számíthattok. Lesz lehetőség kérdezni, megvitatni a hallottakat.

Kép forrása: http://www.stackify.com/wp-content/uploads/2013/04/scrum-development-and-rugby-scrums1.png

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.