Főoldal » Miniszterségem jogán

Miniszterségem jogán

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ha én lennék a miniszter, persze minden másképp lenne! Ezzel a kijelentéssel nem vagyok egyedül. Ez a gondolat –kevés kivétellel – talán mindnyájunk fejében megfordult. Eddig még senki nem kérdezte meg tőlem, hogy: „Milyen rendeletet hoznék, ha miniszter lennék?”

Hosszas előkészítő munka után, 1959. november 20-án fogadta el az ENSZ közgyűlése a Gyermekek Jogairól szóló nyilatkozatot. Azóta november 20. a gyermekek jogainak világnapja. Ennek apropóján a Magyar Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati lehetőséget biztosítanak a 8-18 éves korosztálynak.

A pályázat címe: „Milyen rendeletet hoznék, ha miniszter lennék?”

Minimum 1, maximum 5 gépelt oldal terjedelemben gondolkodhatnak a gyerekek, hogy miképpen rendelkeznének a családok életével, kultúrával, oktatással és sporttal kapcsolatban. A legérdekesebb, legokosabb, legmegvalósíthatóbb pályaműveket díjazza a szakmai zsűri. Lehetőséget kapnak az alkotók, hogy a Országgyűlés Felsőházi termében előadhassák javaslataikat, elmondhassák interpellációjukat.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a 06-1-302-4136 faxszámon, a ngysz@gyermekmento.hu e-mail címen várja a tervezeteket.

2011. augusztus 25-ig levélben is feladhatók a pályázatok.  

Postacím: 1066 Budapest, Teréz krt. 24.

Szeptember 12-ig a „bársonyszékek várományosai” értesítést kapnak.

Bízom benne, hogy minél több gyerek élhet az ENSZ által nekik adományozott jogokkal. Bízom továbbá abban is, hogy szép számmal akadnak olyanok is, akik megalapozott, okos elképzelésekkel rendelkeznek és szívesen nyilvánosságra is hozzák véleményüket.

Reménykedem, hogy a kis „huncutoknak” nem az lesz a legkreatívabb ötlete, hogy legyen kevesebb iskola, mert azt most elárulhatom: az ötlet már foglalt. Sőt!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.