Főoldal » Nem vagyok még annyira agilis

Nem vagyok még annyira agilis

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nem vagyok még annyira agilis, mint szerettem volna. Sajnos még mindig jobban szeretek ad hoc jelleggel bármit csinálni, mint rendezett, rendszeres formában valamit.


Ha az előző bekezdést nem érted, akkor nem kell félni nem benned van a hiba. Röviden csak arra, akartam felhívni a figyelmedet, hogy attól valaki nem lesz agilis, ha agilis blogot vezet vagy agilitás veszi körül. Neki is el kell hinni és mindent meg kell tennie, hogy tényleg meg is valósuljon.

Mondhatni bort iszok és vizet prédikálok. Van egy ismerősöm, aki hasonló módon jár el az önfejlesztéssel kapcsolatban. Minden lehetséges előadáson, konferencián megjelenik, olvassa a szakirodalmat, napi szinten követi a blogokat, portálokat, amely megadja az elméleti tudását, de a való életben inkább csak panaszkodik, mint hogy cselekedne.

Az emberek többsége hasonló módon működik – azzal a kitétellel, hogy semmit sem tesz, még annyit sem, hogy elmenjen rendezvényekre vagy szakmai könyveket olvasson. A sok szabadidő miatt sok mindenre lenne idejük és lehetőségük, de ugyanennyi idejük marad kifogásokat keresni és/vagy gyártani. A kifogások sajnos a tudatosan gondolkozó embereknél is problémát jelentenek, de náluk fokozatosan szorul vissza a kifogáskeresés. Nálam a folyamat már megkezdődött, de még mindig nagyon sokszor élek ezzel a rossz szokással.  

Hetek óta olvasok, tanulok, tapasztalok, fejlődök agilitást tekintve, ahogy az ismerős én is az elméleti oldalával kezdve, ahelyett hogy a gyakorlatra összpontosítanák. Az előző táblás bejegyzésemben lévő táblát még mindig nem vettem meg. Mi volt a kifogásom? Az, hogy majd az első fizetésemből. De közben volt egyéb bevételem is, amely pont fedezné ezt. Tehát kitoltam a határidőt, kerestem valami olyan opciót, amely késlelteti a gyakorlati megvalósítást.

Mikor érem el az első mérföldkövemet? Ha végre nem keresek kifogásokat. Nem mondom, hogy igenember leszek, de a képességeimhez mérten optimálisan kihasználom a napjaimat.

ui: a blog vezetése és a rendszeres írás ad egy képet, hogy éppen hol tartok és mi változott vagy mi nem – a következő bejegyzésben szeretném összefoglalni a hossztávú terveimet és lefektetni pár mérföldkövet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.