Főoldal » Nyaralnék, de nincs pénzem – nyaralási tippek

Nyaralnék, de nincs pénzem – nyaralási tippek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A nyaralás fontos dolog. Az egész éves fárasztó munka után az ember egy kis másságra, felüdülésre vágyik. Pihenni, hogy utána megint foroghasson a mókuskerék.

Úgy gondolod, hogy nincs pénzed a nyaralásra?

[token node title-raw]

Először is vigasztalódj, nem vagy egyedül.

A legújabb felmérések szerint az európai emberek 40 %-a, a kelet-európaiak 61 %-a, a magyarok 65 %-a, nem tervez nyaralást. De még nálunk is szerencsétlenebben a bolgárok, mert közülük 70 % marad otthon. A legnyaralósabbak a svédek, közülük csak 13 % marad otthon.

Szóval még mindig úgy gondolod, hogy Te vagy a legszerencsétlenebb a világon, és egyedül Te nem utazhatsz sehová?

A következő cikksorozatban kaphatsz néhány ötletet, hogy mégis hogyan lehetne kevés vagy nulla pénzből kellemessé tenni a szabadságodat.

Kezdjük a legextrémebb helyzettel, egy fillérrel sincs több pénzed, mint ami a megélhetéshez szükséges.

Kanapészörfözés

Ha nincs pénzed szállodára, keress olyan embert, aki ingyen befogad a kanapéjára. A módszer egyszerű: regisztrálni kell a Couchsurfing.org honlapon, fel kell venni a kapcsolatot a lehetséges szállásadóval. A couchsurfing oldalon egyedüli feltétel a betöltött 18. év. Azt tudni kell azonban, hogy ha a személyes találkozáskor egy kávé után nem vagyunk szimpatikusak, kiadhatják az utunkat. A kanapészörfösök mindenkit szívesen látnak a közösségükben. Hogy mennyire biztonságos?

http://www.youtube.com/watch?v=wslum1WIf88

A couchsurfing működtetői, állításuk szerint, kiépítettek egy biztonsági szűrő rendszert, amely úgy működik, mint egy szemfüles szomszéd: figyel a másik biztonságára. Elsőször is a tagok megosztják egymással tapasztalataikat, élményeiket. Aztán a bejelentkezőnek meg kell adnia a pontos címét, amelynek valódiságát ellenőrzi a Couchsurfing.com csapata. Aztán azt is megtudhatjuk, milyen barátságokat kötött már a kiválasztott illető a rendszeren keresztül.

[token node title-raw]

Figyeljük a zöld pontot a neve mellett, minél fényesebb a zöld, annál erősebb baráti kötelékei vannak. A weboldal készítői garantálják, hogy nem juthat hozzá illetéktelen a jelentkező adataihoz.
De azt tudnod kell, minél több embert fogadsz be akár egyetlen éjszakára is, annál több barátot szerezhetsz.

Következik: Ledolgozható nyaralás

Forrás:
http://www.pink.hu/barati_kor/kanapeszorf-tobb-mint-ingyen-szallas-2002612

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.