Főoldal » Nyári tábor – barátságkarkötő készítése

Nyári tábor – barátságkarkötő készítése

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A csomózott karkötőt barátság karkötőnek is hívják. Ha készítesz egy karkötőt és rákötöd egy barátod csuklójára, akkor mondd neki, hogy kívánjon valamit! Állítólag teljesülni fog a kívánsága, ha leszakad róla a karkötő. Persze nem ér csak úgy leszaggatni, vagy különböző módokon elősegíteni a mielőbbi kívánság-beteljesülést!

A csomózás az észak amerikai indiánoktól származik, és először az USA-ban jött divatba, a hippik körében, az 1960-as évek végén.

Csomózott karkötőket hordanak még az úgynevezett “Rainbow Family” tagok is. A Rainbow Family tagok fő célja a béke, és megteremteni az emberek közti egyenlőséget.

Mi kell hozzá?

Elsősorban türelem. Aztán cérna: a csomózáshoz legjobb a pamutfonal, ami különféle vastagságban és rengeteg színben kapható, de használhatod a klasszikus hímzőfonalat (gyöngyfonal) is. A lényeg, hogy ne bolyhosodó fonalat használj.

Szükséged lesz még ollóra, biztosítótűre, amivel akár a farmered szárához is tudod rögzíteni a karkötőd egyik végét, illetve egy bontótű sem árt, ha véletlenül elvéted a mintát. Aki szereti, használhat apró gyöngyöket is a csomózás közben. Érdemes kapcsokat is beszerezni, amivel a kész művet összefogod.

Forrás: http://melindakukac.wordpress.com/2007/12/29/karkoto-keszites/

http://www.kreativvagyok.hu/karkotok/nyilhegymintas-karkoto-keszitese-indian-csomozassal/

További ötletek: Táborosok weboldala

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.