Főoldal » Pardon, szabad egy kamasz péntekre?

Pardon, szabad egy kamasz péntekre?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nemrégiben tudósítottam egy immár hagyományosnak mondható rendezvény meghirdetéséről. Akkor még térdig jártunk a nyárban és utópiának tűnt a szeptember eljövetele és az iskolakezdés. Lapozgattunk a naptárban és megszólalt az idei első iskolacsengő. Megkezdődött az iskola, főszereplővé vált a tanulás, a diákok mindennapjainak meghatározó programja. A könyveket átmenetileg magukra hagyva azonban pihentető, kikapcsoló és alkotó szabadidőről szükséges gondoskodni.

Kamaszkorban – az életkori sajátosságoknak megfelelően – nem egyszerű dolog az ajánlat tétele. Fontos a közeg és a csomagolás. A 12-18 éves korosztály figyelmét jó érzékkel megválasztott és megfelelő köntösbe bújtatott történésekkel lehet felkelteni.

A Kamaszfesztivál szervezői tudják, hogy mit és hogyan érdemes bemutatni ahhoz, hogy a résztvevők úgy érezzék, már csak őket várja egy zenei együttes, egy tánccsoport vagy egy kézműves kör. Segítenek megtaláltatni az érdekeltekkel azt a hobbit, mely által tartalmassá, széppé és alkotóvá válhat a szabadidő.

Az idő pedig lassan elérkezik a bemutatkozásra, mert szeptember 9-én a Zöld Pardonban a kamaszkorosztályt célzó szakkörök, klubok, egyesületek, szervezetek, művelődési házak mutatkoznak be azzal a céllal, hogy a tanév elején kiemelt célcsoportjuk előtt ismertethessék tevékenységüket, népszerűsíthessék programjaikat, foglalkozásaikat, szakköreiket, hobbijaikat.

10 órától egészen este 6 óráig érdekes és változatos programokkal várnak minden érdeklődőt a szervezők. A Goldmann György tér Déli oldalán egész napra vidámság költözik a házba.

A színpadon egymást váltják a színes és érdekes bemutatók. A zenei aláfestésről a diákzenekarok gondoskodnak. Táncolni pedig nem kötelező, de ki tud ellenállni a jazz tánc, salsa, zumba hívogató ritmusainak.

Az állatbarátok kutyás bemutatót nézhetnek, az irodalmat kedvelők számára színházi élmény kínálkozik.

A helyszín, az időpont és a program adott. A szervezői tapasztalat már bizonyított. Most a pedagógusokon a sor, hogy diákjaikat ismerve segítségükre legyenek abban, hogy könnyebben találjanak számukra megfelelő elfoglaltságot. A gyümölcs később érik be, de nem mindegy, hogy érése közben hogy érzi magát a fán. A tartalmas szabadidő eltöltés a tanulásban is megmutatkozik. Tulajdonképpen mi, pedagógusok saját dolgunkat könnyítjük meg.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.