Főoldal » Pozitív gondolkodás a 21. században

Pozitív gondolkodás a 21. században

Pozitív gondolkodas a 21. szazadban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Pozitív gondolkodás a 21. században? A pozitív gondolkodásnak hatalmas szakirodalma van, de ami téged érdekel, az a gyakorlat. Igazam van? Minek vesztegetnéd az idődet, egy csomó olvasmánnyal, ha nem tudsz belőle semmilyen hasznot, eredményt felmutatni? Semmi gond nincs ezekkel a zömében a 20. században született könyvekkel és irományokkal, akkoriban nagyon is jók voltak, ma már azonban nem elég. Miért mondom ezt? Mert azt látom, hogy kétfelé szakadt az egész. Egy erősen ezoterikus és egy még erősebben materiális körre, amelyek köszönőviszonyban sincsenek egymással. De hát ennek semmi értelme. Értelme a gyakorlatnak van.

Számomra soha nem létezett olyan, hogy „szellemi”, vagy „fizikai realitás”. Az a realitás, amit megtapasztalok. Ez lehet szellemi, vagy fizikai, de a kettő mindig kölcsönhatásban áll egymással. Ha én mint szellem – mert ugye több vagyok a fizikai testemnél – elgondolok valamit, akkor a tudásommal és a képességeimmel lehetőségem van rá, hogy megvalósítsam.

De van itt egy csomó tévhit, amelyeket az emberek mondogatnak, és nem is gondolkodnak, mennyire képtelenség.

 

Hogyan kerülhetsz magasabb tudatszintre?

„Ha sok pénzem lesz, minden lehetségessé válik” – ez butaság. Vagy hirtelen jó, okos, kiemelkedő képességekkel rendelkező, stb. ember leszel? Erre azt szokták mondani, hogy pénzzel megvehetik az önfejlesztést. Lehet, de a változást ki végzi el rajtad, a pénz, vagy te?

„Tudással minden lehetséges” – milyen tudással?

Akkor mivel lehetséges „minden”?

Azzal, hogy az okok, s nem az okozatok szintjén dolgozol.

Hogyan lehet az okok szintjén dolgozni?

A Te életed gyökerei a tudatállapotodból erednek. A tudatállapotod minőségét a tudatszinted határozza meg.

Mi az a tudatszint?

Azt mutatja milyen mértékben vagy tudatában önmagadnak, s az életedben végbemenő események és önmagad közötti összefüggéseknek.

Hogyan kerülhetsz magasabb tudatszintre?

Nem egyik pillanatról a másikra, hanem csak azáltal, hogy folyamatosan növeled a tudatosságod. A tudatosságod úgy növelheted, hogy tudatosan alakítod önmagad, s ezáltal az életed. Ez pedig nem úgy fog menni, hogy elolvasol tucatnyi, „hogyan valósítsuk meg álmainkat” jellegű könyvet, hanem úgy, hogy megfigyeled önmagad, valamint a gondolkodásod és a körülményeid közötti kapcsolatok működését.
Ez időbe fog telni. Mennyi időbe? Ki tudná megmondani? Lehet, hogy neked néhány nap, és az is lehet, hogy évtizedek. Nem tudom, most milyen tudatszinten vagy. Az, hogy olvasod ezeket a sorokat, azt jelenti, hogy valamennyire már figyelsz a tudatosságodra.
Nézzünk néhány szellemi alaptörvényt.

1.A jelen pillanatban nem a külső körülményeket, hanem a reagálásod módját választhatod meg. A reagálásod módjától függ, mi történik a jövődben.

2.Nem lehet megváltoztatni a jövőt, a jelen elfogadása nélkül
Az elfogadás nem belenyugvás, hanem a felelősség vállalása. Annak a felelősségének vállalása, hogy elsősorban mi vagyunk felelősek a jelenlegi helyzetért. Ez az egyetlen módja annak, hogy hatalmunk legyen a jövőben változást elérni.

3.Semmit sem kaphatsz, ami nincsen meg benned. Ez azt jelenti, hogy bármihez is jutsz, tudatállapotodnak köszönheted. Ha azonban nem vagy ahhoz elég magas tudatszinten, eltávozik életedből. Mit jelent ez? Kiváló példa azoké, akik sokat nyertek, például a lottón, aztán elvesztették az egészet. Egy adott pillanatban elég jó volt a tudatállapotuk ahhoz, hogy ilyen esemény következzen be életükben. De a tudatszintjük még nem érte el azt a szintet.
Ha valaki képes jó tudatállapotba hozni magát, például pozitívan gondolkodik, elérhet bizonyos dolgokat. De ha ez a tudatállapot számára nem természetes, vagyis a tudatszintje még nincsen olyan magasan, mint az adott időben, vagy adott dolgokra vonatkoztatva a tudatállapota, egyszerűen nem tudja megtartani. Ez mindenre érvényes.
A fentebbiekből következően a cél tehát az, hogy fokozatosan növeld a tudatszintedet. A tudatállapot megemelése nem azonos ezzel, mert csak ideiglenes. Ha valamitől feldobódsz, belelkesedsz, a tudatállapotod felfokozódik, és nagyszerű dolgok történhetnek. De mi van, ha ez elmúlik?

A lényeg az, hogy a tu-da-tos-sá-god szintjét növeld, és nem az érzelmekét!
Ez nem azt jelenti, hogy a pozitív érzelmek nem hasznosak, hanem azt, hogy ezek, ha nem a tudatossági szintből erednek, elfogynak, elfáradnak, szétoszlanak, megváltoznak.

A tudatossági szint a megtapasztalt folyamatok egyenes eredménye. Ezért van olyan nagy különbség az egyes emberek tudatszintje között. Akik azt tanulták meg, hogy nem befolyásolhatják számottevően az eseményeket, azt a tudatszintet hordozzák magukban, akik az ellenkezőjét tették, és megtapasztalták, azok azt a tudatszintet. Melyik állapot az igaz?
Mindkettő. Ugyanis mindegyik belülről ered. Vagy erre tanítod (idomítod) magad, vagy arra. Mindkét esetben igazad lesz. Kérdés csak az, melyik neked a jobb?

 

A vonzás törvényének megfelelő értelmezése

A vonzás törvénye az egyik legjobban félreértett dolog a világon. (Hozzá kell tennem, hogy ma már marketing okokból a helyeslők és a cáfolók tábora is jócskán kihasználja ezt a törvényt.)

Elég ha csak megnéznek az emberek egy olyan felszínes filmet, mint a Titok, és máris tévedésben vannak. A Titok – amelynek már a címe is elég félrevezető, mert semmi titok, vagy új nem volt benne – alapja a vonzás törvénye lett volna. Kérdezz meg bárkit, aki látta, hogy mi a lényege, és mindenki egy kicsit másképpen értelmezi.
Nem akarom azt mondani, hogy a Titok hamis, mert egy kicsit felrázta a világ közvéleményét a gondolataink hatalmára, de a lényegnek csak a felszínét kapargatta. Sokan, akik megnézték, azt hitték, az egésznek az a lényege, hogy elképzelnek valamit, s ha gondolatban elfogadják, meg is kapják. Így aztán van egy csomó ember, aki otthon ábrándozik, újabb és újabb „csodakönyveket” olvas el, és azt hiszi, hogy majd egyszer csak minden meglesz. Nem csoda, hogy a szerző ebben a könyvben a vonzás törvénye helyett a tervezett sikerfolyamatot favorizálja.

Ezért olyan káros, ha megmaradunk egy értékes dolog felszínénél. Mert egy csomó ellenzője lett a vonzás törvényének, elméletnek, misztikumnak, sőt átverésnek beállítva azt.
Pedig a vonzás törvénye valós! Nem elmélet, nem valaki találmánya, nem félrevezetés. Egy dolgot azonban tudnod kell: nem azt kapod, amire gondolsz, hanem ami benned van.
Vagyis nem a gondolatban van a vonzás törvénye, hanem bennünk. A gondolat csak ideiglenes, és mindig változó teremtés. A valóság az, ami mi vagyunk. Pontosan azt fogod átélni, amire a tudatszinted érdemessé tesz. Ezt pedig nem a külső dolgok alakítják – ez egy hatalmas téveszme – hanem mi, azáltal, ahogyan reagálunk a külső eseményekre, és újra, meg újra változtatunk.
Bővebben itt olvashatsz erről: Miért működik a vonzás törvénye? A figyelemenergia működik!
Egy nagyon fontos dolgot szeretnék mondani.

Nem lehet bárkiből egy adott területen a legjobb. De bárki a saját életét a legmagasabb szinten valósíthatja meg. Pontosan erről szól ez a könyv.

 

Ajánlott cikk: A 10 legjobb gondolkodásmód könyv

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.