Főoldal » Risztov Éva és a nyelvtanulás

Risztov Éva és a nyelvtanulás

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A minap éppen Risztov Éváról olvasgattam az Interneten, amikor beugrott, hogy a története mennyire rímel a tipikus újrakezdő nyelvtanulóéra. Kisgyermekként fedezték fel a tehetségét, évekig keményen edzett, aztán az athéni olimpián nem sikerült a várakozásoknak és a saját elképzeléseinek megfelelően teljesítenie, és úgy döntött, feladja.

“Amikor feladtam, még gyerek voltam, most pedig felnőtt vagyok, aki tudja, mit akar: nyáron világbajnokságot, aztán olimpiát nyerni!” – nyilatkozta nemrégiben.

Az eredmény pedig: 2011 áprilisában a mexikói Cancúnban ezüstérmet szerzett a 10 km-es Világ-kupa versenyen. A 2012-es londoni olimpián pedig 10 km-es nyílt vízi úszásban a versenyben szinte végig élen haladva, nagyon taktikus versenyzéssel sokáig több testhosszal vezetve, az utolsó métereken hatalmas küzdelemben olimpiai bajnok lett 1 óra 57 perc 38,2 másodperces idővel.

Valószínűleg Te is elérkeztél már nyelvtanulásod során egy vagy több holtponthoz. De ha tovább tudsz lendülni, és tudod, mit akarsz, idővel eléred a célodat!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.