Főoldal » „Sosem hagytam, hogy az iskoláim befolyásolják a képzettségemet.”

„Sosem hagytam, hogy az iskoláim befolyásolják a képzettségemet.”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

„Sosem hagytam, hogy az iskoláim befolyásolják a képzettségemet.”
Mark Twain  

Üdvözöljük a Felnőttképzési Csoport oldalán!

 Közalapítványunk 2009 júliusa óta akkreditált felnőttképzési intézmény (AL-2057). Hazai viszonylatban egyedülálló módon valamennyi fogyatékosságtípussal foglalkozunk. Kiemelt célunk, hogy olyan szakmai fejlesztéseket vigyünk véghez, amelyek segítik, megkönnyítik a fogyatékos emberek társadalmi integrációját. Ennek a célkitűzésnek megfelelően külső szakértők bevonásával számos hiánypótló képzési programot dolgoztunk ki az elmúlt évek során. Képzéseink a  legkülönfélébb területeket érintik: a mérnök képzésektől az egészségügyön át a társadalomtudományi és informatikai területekig. Közös jellemzőjük, hogy az akadálymentesítés, az élet minden területére kiterjedő egyenlő esélyű hozzáférés eszméjét helyezik a középpontba. A Közalapítvány kísérleti képzések indításával gyakorlatban is kipróbálja az új tananyagait, és az ebből származó tapasztalatok, résztvevői visszajelzések alapján fejleszti tovább szakmai programjait.

Képző- és vizsgaközpontként vonzó kínálatot nyújtunk az ifjú generációknak, és a több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereknek egyaránt. Jellegzetességünk, hogy mi nem állandó oktatói gárdával dolgozunk. Képzési programjaink típusától, illetve az oktatóink szakmai felkészültségétől függ, hogy kit kérünk fel egy adott képzés megtartására. Az utóbbi két évben szakmai tevékenységeink – köztük a felnőttképzési szerepvállalásunk – lebonyolításához saját szakértői adatbázisunkban szereplők közül kérjük fel az adott munkára legalkalmasabb partnereinket.

Az innováció a képzési módszereink alkalmazásánál is megjelenik, például az e-learninges felületek bevezetésével csökkentettük a papírterhelést, így jelentős lépéseket tettünk a környezettudatos magatartás felé is. Saját könyvtárral és az Amerikai Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, valamint más európai országokból beszerzett gyűjteményünkben olyan speciális eszközök, könyvek és filmek is megtalálhatóak, melyek más képző intézményeknél nem, vagy nem ilyen komplex módon, tematikai egységek szerint rendszerezve. Tömegközlekedési eszközökkel jól megközelíthető, modern és akadálymentes tárgyi környezetben várjuk leendő résztvevőinket.

Olyan tanulási környezetet alakítunk ki, melyben a részvevők a felnőttkori tanulási sajátosságokra építve kiscsoportban, illetve egymástól is tanulnak. Saját képességeik, egyéni szakmai tapasztalataik alapján alkotó módon járulnak hozzá a csoport munkájához, egyes képzések esetén közös projektvizsgát tesznek. Előfordul, hogy oktatóink kettős szerepben tűnnek fel programjainkon, magukat is folyamatosan képezve. Programjaink gyakorlatorientáltak, és sok esetben társítunk hozzájuk terepgyakorlati lehetőséget.

Forrás: http://www.fszk.hu/index.php?option=com_content&view=section&id=24&Itemid=134

2011.07.20.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.