Főoldal » Sosem késő megtanulni gitározni még akkor sem, ha zenei analfabétának tartod magad!

Sosem késő megtanulni gitározni még akkor sem, ha zenei analfabétának tartod magad!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Régi vágyad, hogy megtanulj gitározni, csak sosem volt hozzá elég akaraterőd, és kitartásod? Esetleg már 50 felett vagy?

Mert ha az előbb leírtak rád is jellemzőek, akkor most nincs más dolgod, mint  ellátogatni a Gitár Egyetem oldalára, melynek köszönhetően már több mint 52.000 ember tanult meg hobbi szinten gitározni köztük rengeteg 50 feletti férfi és nő. A barátságos, eredményorientált gitároktatás miatt a tanulás gyors és élménydús. Például:

 • Otthonodból elvégezheted a 10 részes, 30 napos kezdőknek szóló ingyenes gitártanfolyamot.
 • Egy egyszerű és könnyen érthető útmutatót kapsz, melynek köszönhetően pár hónap után már számodra is gyerekjáték lesz a hangszer kezelése
 • 100% gyakorlat. Ami azt jelenti, hogy nem terheljük az agyad felesleges zeneelmélettel, melyre hobbigitárosként semmi szükséged. Csak a lényeges gyakorlati elemeket kapod meg, tömören és érthetően. Még gitártanárra sincs feltétlenül szükséged.
 • Azokat a gitár akkordokat tanulod meg először, melyek sikerélményt okoznak. Tehát nem a legnehezebb barre fogásokkal kell magadat gyötörnöd, hanem azzal a pár egyszerű gitárakkorddal, melyekkel a legnépszerűbb dalokat pár óra gyakorlás után már el tudod játszani!

Mielőtt, mert úgy gondolod, hogy nincsen hallásod, nehezen mozognak az ujjai, át kell gondolnod és mérlegelned kell egy pár nagyon fontos dolgot:

 • Nincs olyan, hogy zenei analfabéta. Nem gond, ha nincsen tiszta hallásod, vagy hangod esetleg ügyetlenek az ujjaid. Egyszerű gitár gyakorlatok segítségével fejleszthető mindegyik.
 • Oldalunknak több, mint 13 év tapasztalata van, mely során eddig több, mint 52.000 embert tanítottunk meg hobbi szinten gitározni és 231 magántanítványt neveltünk ki személyesen. Az online tanítvány között nagyon sok hozzád hasonló volt, akiknek az elején nem ment igazán a játék, de aztán kitartó munkával, ők is egyek lettek a több tízezer közül, akik sikerekről számoltak be.
 • A gitár tanulás nem korhoz kötött. Sokan azért nem vágnak bele legalább egy alapszintű gitár tanfolyamba, mert túl idősnek gondolják magukat 30-40 évesen ahhoz, hogy elkezdjenek gitározni. Lehet, hogy versenygitáros nem pont belőled lesz, de 10 évesen és 60 évesen ugyanolyan jól meg lehet tanulni gitározni, ha bízol magadban.

Oldalunkon a  10 részes ingyenes tanfolyamon túl temérdek videót és oktatóanyagot találsz, olyan híres előadóktól, mint Tankcsapda, Ac/Dc, Metallica, Ákos, Omega, Oasis, LGT és még sok más…melyek számodra is hihetetlen hasznosak lehetnek ha:

 • Profi, gyorsan megérthető, érthetően elmagyarázott gitár kotta és tab anyagokból szeretnél tanulni, valamint sziklaszilárd alapokat szeretnél elsajátítani, amellett, hogy egy remek szabadidős tevékenységet is folytatsz mely a munka, vagy éppen tanulás mellett kikapcsol.
 • Otthon szeretnéd megtanulni a gitár leckéket, hogy hogy kell igazán profin a húrok közé csapni. Hiszen nincs más dolgod, mint kezd el, és tanulj meg a legegyszerűbb módon gitározni, hiszen még a lakásodból sem kell kitenni a lábad. És nem is olyan sok időről van szó, gyakorlatilag egy hónap alatt alapszintre juthatsz!
 • Az alapok megtanulása mellett olyan elengedhetetlenül fontos részleteket is szeretnél megtanulni mint az eszközöd, azaz a gitár behangolása. Ez ugyanis a gitározás egyik alappillére, enélkül ugyanis a hangszered közel áll a használhatatlanhoz, vagyis használhatod – csak a szomszéd nem fog neki örülni.
 • Ha magadnak és magad miatt szeretnél tanulni.
 • Ha élvezni szeretnéd a hangszered jelenlétét, nem pedig zeneiskolai koncertekre járni, előadni, és a tanárod által magyarázott zene-történeti anyagokat hallgatni, akkor ezekkel a gitár leckékkel egyből sikerélményeid lesznek!

Gitározni bárki megtanulhat hobbiszinten anélkül, hogy komoly zenei elméletet vagy profi hallást kellene elsajátítania. Ki nem hiszi, járjon utána hogyan tanult meg ez a sok tízezer ember az otthonából! A GitárEgyetem Youtube videó oldalán rengeteg ingyenes gitárleckét találsz! Ne felejts el feliratkozni!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.