Főoldal » Sosem késő tanulni: világrekorderek

Sosem késő tanulni: világrekorderek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Vagy éppen 100 évesen tanul meg írni és olvasni? És hogy valaki 96 évesen dönt úgy, hogy diplomát szerez? Ismerd meg a tudásszomjukról elhíresült világrekordereket!

Isolina Campos századik születésnapján döntött úgy, hogy megtanul írni és olvasni. A hölgy nem akart “otthon ülni, és semmit sem csinálni”, ezért iratkozott be az ország déli részén található Londrinában egy esti iskola tanfolyamára. Az idős nő az Estado de Sao Paulo című lapnak elmondta, szeretne jó példával elöl járni azok számára, akik idős korukban is tanulni szeretnének. Campos 1998-ban már egyszer beiratkozott a kurzusra, akkor azonban egészségügyi problémái miatt fel kellett függesztenie a képzést. Most viszont visszatért, és az iskolaigazgató szerint egyetlen órát sem mulaszt el, “mindent pontosan akar tudni minden egyes betűről”.

Egy másik rekorder 96 évesen iratkozott be az egyik izraeli főiskolára, ő százévesen veszi majd át a diplomáját. Dov Perlman, az Emek Jizrael főiskola tanulója számítógépes ismereteket tanul az intézményben. 1936-ban vándorolt Izraelbe Lengyelországból, 67 éve házas: három lányával, tizenegy unokájával és tíz dédunokájával él egy kibucban az ország északi részén. A férfi aktív életet él. Már 750 aláírást gyűjtött, és pártjával indulni készül a következő parlamenti választásokon is.

Csaknem hatvan évvel tanulmányai megszakítása után ismét visszaült az iskolapadba egy kenyai férfi, hogy 84 évesen másodszor is nekifusson az általános iskolai záróvizsgának. A nyolcszoros apa, Allan Njoroge Muira kedden vágott bele a háromnapos vizsgába – adta hírül a KBC kenyai televízió. Muira 1944-től egy missziós iskola tanulója volt, 1950-ben azonban a brit gyarmati kormány a rendkívüli állapot rendelkezései alapján őrizetbe vetette, és az azt követő években sem tanulhatott tovább. Az idős férfi, aki egy éve koptatja újra az iskolapadot, a jövőben jogot szeretne tanulni.

Forrás: http://www.tanfolyam.hu/hirek/sosem_keso_tanulni_vilagrekorderek.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.