Főoldal » Számvetés – 2011

Számvetés – 2011

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ilyenkor évvégén leáll az élet.Eljön a számvetés időszaka.Mit értünk el, kinek segítettünk, kinek okoztunk fájdalmat, milyenek az emberi kapcsolataink? Ha ezekre magtaláljuk a választ,könnyebb tervezni a következő évre.

Az Oktatás szakmai terület meghatározó egyéniségeit és munkásságát tekintettem át, ezt szeretném megosztani Veletek időrendi sorrendben:

Tavaly – 2010.december 20. -án- tettem az első blogbejegyzést a Nevel és oktat blogba.Leginkább a pályaválasztással, felsőoktatással kapcsolatos híreket és a tanítás során szerzett személyes tapasztalataimat osztom meg az olvasóval. Egy év alatt 221 bejegyzés született ebben a blogban, mára már annyian olvassák, mint egy éve a felsofokon.hu főoldalát.

Januártól kezdtem el az Oktatás terület felépítését. Felosztottam 6-7 fő szakágra, és kerestem a szakmai környezetemben a kíváló szakembereket.

F.Óvári Edit csatlakozott elsőként, aki az alternatív oktatásban specialista. 123 bejegyzése született Editnek a nálunk lévő 2 blogjában. ( a Turizmus és az Orvos területeken is vezet még blogot) Óvodás kincsesház blogjából ajánlom kedvencemet mindenkinek, akinek óvodás korú gyermeke vagy unkoája van: “Az én óvodám másmilyen”, amivel nagy sikert aratott olvasói körében.

Kovács Pál felnőttképzési szakértő követte Editet. Tanácsaikkal ,lelkes munkájukkal mindketten segítségemre voltak abban, hogy az Oktatás terület biztos alapokon álljon. Februártól Palinak 64 bejegyzése született, melyből a  legolvasottabb bejegyzés ” Az informatikai rendszerek hatása az akkreditációs követelmények teljesülésére” .

Sipos Márton is februártól ír magazinunkba. Marci erdélyből jött, most Írországban tanul  zeneművészetet – 24 éves- és önfejlesztéssel kapcsolatos témávaival aratott nálunk sikert. 25 posztjából az ” 5 életvezetési tipp,amit Chuck Norristól tanulhatsz” volt talán a legemlékezetesebb.

Sinkovics Bea informatika tanár szintén februártól gazdagítja kedves személyével az Oktatás szakmai terület írói gárdáját.Több blogot is vezet, nálunk 79 bejegyzést tett, amiből a kedvencem a “Nyári tábor ” sorozat.

Himer Csilla pénzügyi nevelő, holisztikus coach, 41 éves, Gyöngyössolymosról teszi bejegyzéseit a Tréning szakágba. 35 bejegyzése kreatív életszemléletre vall. Kedvencem a “XXI. századi nő” lett.

Fodorné Tóth Krisztinának az e-learning szakterülete. A 37 éves pécsi egyetemi tanársegéd 5 bejegyzéssel gazdagította az Oktatás szakmai területet.

Bókkon Tamás májusban csatlakozott hozzánk. Balatonkenesei, 27 éves, és mérnök informatikusként az önfejlesztés szakágba tett 13 posztot, amiből a kedvencem ” A legkisebb fiú kalandjai”.

Jeni Zsuzsanna április 18 -án tette az első bejegyzését, azóta még 30 posztot tett föl az OKJ képzések szakágba.Zsuzsa turizmus szakértő,  több területen is vezet blogot ( Sportvilág), az ” Erdélyi gyógyfürdő túra”sorozata a legsikeresebbek között van.

Nyelvtanárokkal folytatnám. A legkiemelkedőbb Juhászné Sulyok Adrienn, aki 31 posztot tett fel. Bató Bernadett,Teveli Tekla,Pap Éva,Csoma Lívia , Vaszilev Katalin, Szabó Réka és Rusznyák Ágnes a Balaton Képzőközpont tanáraiként írtak a nyelvtanításról.Halasi Rita az angol nyelvvizsga trükkjei blogjában az ” Úristen, angolul?” posztjával aratott sikert.

Csengeri Zoltán , aki 25 éves energetikai mérnök, a BME Energetikai Gépek és rendszerek tanszékének tanársegédje 3 blogot is vezet a magazinunkban, ebből a KRESZ-t az Oktatás területen.

Bulyáki Bálint 16 éves tanuló a nyári szünetben  tett művészettörténeti áttekintést Boticellitől Tizianoig blogjában, 4 bejegyzésben.

Danka Edit szeptembertől tagja kis csapatunknak.A 44 éves pécsi matematika tanár Tanítás és tanulás blogjába 15 posztot , Osztályfőnök blogjába 1 posztot írt.A digitális tábla témakörről írt cikkei sok kollégának segítettek.

Varga Ervin szintén pécsi. A 43 éves HR menedzser legújabb blogja a “Szakkönyv-vadász” melybe 10 bejegyzést tett, a meglévő 14 mellé, amit a saját blogjába írt.

Dr. Ujhelyiné Szeverényi Irma – 56 éves pécsi gyógypedagógus-fő területe az IKT eszközök alkalmazása az oktatásban. “Örömpedagógia” blogjába 6 posztot találhatunk.

Buhály Attila a Nyíregyházi Főiskola docense októbertől csatlakozott hozzánk. Szakterülete az őskor, ókor történelme.Haldiblog nevű blogjába eddig 6 bejegyzés került.

Eyn ( Teiermeyer Márton) a személyiségépítés területén szerzett nagyon rövid idő alatt 8 posztjával lelkes olvasótábort

Tokaji Ildikó  az e-learning rejtelmeibe vezetett el bennünket szakmai esettanulmányaival, Zrínyi Ágnes pedig könyvajánlójával szerzett növekvő olvasói bázist.

Summázva, a több, mint 700 bejegyzés, ami a 2011-es évben született, nagyot lendített a szakmai blogmagazin olvasottságán.

Szebbnél szebb bejegyzésekkel gazdagítottuk a felsofokon.hu-t. Olvasói visszajelzésekből is akadt bőven, melyek lényege, hogy szakmaiságunkkal hozzájárultunk mások fejlődéséhez.

Köszönöm a munkátokat! Kívánom, hogy a 2012-es év hozza meg számotokra a teljeskörű szakmai sikert!

Faragóné Hajdok Ilona

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?