Főoldal » Szavak, szavak, szavak…

Szavak, szavak, szavak…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szavak, szavak, szavak…

 

Nincs az alábbi szösszenetnek füle és farka, még csak magvas gondolatnak sem igazán megfelelő, csak előfordul, hogy néha kihalásra ítélve gondolom fajunkat.


1. Aszongya a hölgy, (valami Nagykutyára hivatkozva, akinek a nevét úgy közli velem mintha ismernem kéne), hogy meg kell szüntetni ezt a tevékenységet, őt erre utasították, pontosabban a Nagykutya. Mondja nekem a hölgy, hívjam fel a számomra teljesen ismeretlen nevű Urat (Nagykutyát). Erre közöltem vele, hogy az Úr, (mármint a nagykutya), ha valami közlendője van a tevékenységgel kapcsolatban, akkor hívjon Ő, vagy írjon levelet, de írja bele a jogszabályt is amely szerint nem folytatható a tevékenység. A tevékenység nem öncélú, közebb a köznél, sok ember mentális egészsége múlik rajta és még nem is túlzok.

2. Hetek óta megbeszélt ígérvényt mond le valaki, csak mert, úgy hiszi, jobban jár a nemlétező karrierje szempontjából. Semmivel sem törődve, és ez úgy tudódik ki, hogy rákérdeztem. Ha nem teszem, több hét munkája és több száz ember szórakozása látja kárát.

3. Hasonló történet, gyanút fogtam egy információ láttán és rákérdeztem a szintén előreszervezett áruszállításra, valóban ott lesz-e időben a megrendelt „áru”. – Jó hogy hívom! – mondta, ugyanis nem lesz ott az áru, mert ez meg ez jött közbe. Ha nem kérdezek rá, több heti munka látja kárát.

4. 5 hónapja aranyárban vásárolt számítógép tartozék (tápkábel), tönkre ment a rendeltetésszerű használatban. Nyilván az elveszett blokkra nem lehet hivatkozni, de kérdésre az volt e felelet, hogy semmilyen kábelre nincs garancia.

5. Olyan hiányokról kérnek pótlásokat, ami egészen kacagtató, és még a hiányt,  pótolásra felszólító ügyintéző is elismeri, nettó butaság az egész, de nem tehet semmit, ezt írják elő neki. Két-háromnapi munka összesen a badarság mérőszáma.

6. Nem tudnék-e valamit tenni, ebben és ebben az ügyben, mondja a sajnálatra méltó embertársam, higgyem el örökké hálás lesz érte. Hiába mondom, a legkisebb porszem is Mátra nagyságú szikla az én befolyásomhoz képest.

A fent leírt semmiségek egy röpke délelőtt eredményei.

És akkor következzenek azok a szavak, amelyek ma nem jelentenek semmit, vagy jelentésük olyan formán mutálódott, hogy a kitalálójuk sem ismerne rá.

Hivatástudat, hatáskör, jogkövetés, hűség, adott szó (gentleman’s agreement),  belátás, önzetlenség, alázat, , felelősségvállalás, etika, nagyvonalúság, lelkifurdalás, etc-etc…

A politikát nem veszem emberi tulajdonság összehasonlítási alapnak, mert nem lehet hasonlítani semmilyen értékteremtő és hasznot hajtó, netalán lélekemelő tevékenységhez. A kihalás fokmérőjének viszont nagyon megfelelő. A politika mai állása szerint, már ha kihalnánk is késő lenne, mert ami ránk vár, az rosszabb lesz minden elképzelhetőnél…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.