Főoldal » Tájékoztató a magyar és az osztrák szakképzési jegyzékről

Tájékoztató a magyar és az osztrák szakképzési jegyzékről

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tájékoztató a magyar és az osztrák szakképzési vizsgabizonyítványok egyenértékűként való kezeléséről

A magyar-osztrák szakmai képzési együttműködésről és a szakképzési vizsgabizonyítványok egyenértékűségének kölcsönös elismeréséről szóló 159/1994. (XII. 2.) Korm. rendelet jelenleg 23 magyar szakmai vizsgabizonyítvány 23 osztrák szakmai vizsgabizonyítvánnyal való egyenértékűségét mondja ki.

A magyar szakképzési rendszer átalakításának befejezése után, 2006-ban tárgyalások kezdődtek további osztrák és magyar szakmák egyenértékűként kezeléséről, amelyek 2007 decemberében további 33 szakma egyenértékűként kezelésére vonatkozóan az osztrák és a magyar fél tartalmat érintő egyetértésével zárultak.

Jelen összeállítás az összes eddig egyenértékűnek nyilvánított osztrák és magyar szakképesítést felsorolja. Mivel a 2007-ben egyenértékűként megállapított szakképesítések hivatalos és jogilag kötelező egyenértékűként kezeléséhez szükséges eljárás Ausztria és Magyarország között még folyamatban van, ezeket a szakmákat a táblázatban egyelőre dőlt betűvel szedtük.

Az egyenértékűnek elismert vizsgabizonyítványok jegyzéke

A keresett tartalmat az alábbi oldal csatolt dokumentumában találja meg!

(Nemzetgazdasági Minisztérium, Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság)

Forrás: http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/foglalkoztataspolitikaert-elelos-allamtitkarsag/hirek/tajekoztato-a-magyar-es-az-osztrak-szakkepzesi-vizsgabizonyitvanyok-egyenertekukent-valo-kezeleserol

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.