Főoldal » Tanodahálózat alakul az edelényi kistérségben

Tanodahálózat alakul az edelényi kistérségben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hátrányos helyzetű, főleg roma származású gyerekeket vár a Kincses Sziget – Térségi Tanoda Hálózat, amelyet 150 millió forint uniós támogatással indítanak Borsod-Abaúj-Zemplén megye leghátrányosabb helyzetű településein.

Káló Károly, a projekt vezetőjének tájékoztatása szerint a tanodai oktatás az előkészítést követően – a szendrőládi Bhim Rao Egyesület koordinálásával – március 1-jén indul el Edelényben, Szendrőládon, Szendrőn, Perkupán és Bódvaszilason. A program célja a minőségi oktatás támogatása, valamint az egész életen át tartó tanulásnak a kultúra eszközeivel való elősegítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségek esélyegyenlősége érdekében.

A szendrőládi egyesület az elmúlt év végén kezdte meg a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kiírt Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében a projekt kidolgozását, azért, hogy csaknem 250 hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, az általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanuló gyermek tanórán kívüli oktatása megvalósulhasson, iskolai hátrányaikat leküzdhessék.

A program olyan pedagógiai módszereket vezet be, amelyek elősegítik a családias légkör kialakítását a tanodákban, növelik a diákok önbizalmát, és olyan élményekhez juttathatják őket, amelyek jobb sorban élő iskolatársaik számára természetesek; ehhez a térség pedagógusainak minden tudására szükség van – tette hozzá a projekt vezetője.

A tanodai foglalkozások mellett pályaorientációs, drogprevenciós, kulturális és szabadidős programok is szerepelnek a tanodai órákon, nagy hangsúlyt kap továbbá a nyelvoktatás és az informatikai képzés is. A 150 millió forint uniós forrásból megvalósuló, 2012 augusztusáig tartó projekt keretében az öt tanoda számítástechnikai berendezéseket, bútorokat, oktatási segédeszközöket, a szabadidő eltöltésére alkalmas játékokat, sporteszközöket

Forrás: www.hirszerzo.hu

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.