Főoldal » Te vagy a jövő

Te vagy a jövő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

    Te vagy a jövő. Jelenlegi társadalmunkban az egyéniségnek csak annyira tartanak fontosságot amennyire szolgálja a társadalom igényeit. Azazhogy nem pontosan. Amennyire kiszolgálja a mindenkori elit – amely most a pénzügyi-gazdasági hatalom – érdekeit. Azonban – bármennyire igyekeznek is ezt másképp feltüntetni – mindenki egyéniség. Joga és lehetősége van arra, hogy a lehető legteljesebb életet élje és kibontakoztassa a benne rejlő egyedi csodát, ami ő maga.

Jelenleg bolygónkon kevés a valódi értékteremtő vagy termelő tevékenység és nagyon nagy a semmilyen terméket sem létrehozó, élősködő cselekvés. Emögött a pénzmozgatások állnak, sokan jutnak úgy jövedelemhez, hogy semmilyen értéket nem teremtenek, csak a pénz mozgása által jutnak jövedelemhez.
Valójában hatalmas technikai fejlődés ment végbe az utóbbi száz évben, de az emberek szellemében-lelkében milyen fejlődés volt?
Manapság a gazdaság uralja az életet, a profit a mozgató, amely egyre inkább csapdának tűnik.
Ha a jelenlegi technikai gazdaság megszemélyesíthető lenne, így szólna:
– Soha nem szabad semmire végleges megoldást találni, mert az megölné az üzletet.
– Olyan árut szabad készíteni, ami egy idő után elromlik, elhasználódik, hogy mindig újra el lehessen adni és külön iparág a javítás, ami szintén bevétel. Ezért nem szabad túlzottan tartós dolgokat gyártani, mert az lassítaná a termelést. Az a cél, hogy az emberek kénytelenek legyenek újra és újra hozzánk fordulni, hogy újra és újra el tudjunk adni, mert mi ebből gazdagszunk.

 

 

A világon minden betegségre lehetne gyógymód, de ez nem lenne jó a jelenlegi betegségekre épülő iparnak. Ugye a betegségek köré óriási iparág épült –  elég ha csupán a gyógyszeriparra gondolunk – és ez az iparág foggal-körömmel ragaszkodik a bevételéhez.
Ha ezen iparágak emberként beszélnének, így szólnának:
– Nem akarjuk hogy teljesen meggyógyuljatok, nekünk az a jó, ha mindig csak egy kicsit jobban lesztek, hogy újra és újra el tudjuk adni nektek a gyógyszereinket, mert az nekünk profit, ami a lényeg.
– A betegségek gyógymódjait kutató tudósok ne kapjanak túl sok pénzt, nehogy végleges megoldást találjanak egy betegségre, mert akkor elesünk az abból származó bevételtől.
– Az alternatív és a természetes gyógymódokat nem szabad tudományosan elfogadni, folyamatosan kritizálni kell és hamisnak beállítani, mert komoly veszélyt jelentenek a mi piacunkra.

Ha a munkahelyeket, vagy állásokat figyelve körülnézel akár a mi országunkban, egy döbbenetes összeszűkülést veszel észre. Egyik oldalról ott van az igény a betanított munkásokra, akik „robotként” kielégítik a gyárak igényét, és mellé mondjuk egy halom mérnök. A másik oldalon pedig iszonyatos igény banki, biztosítási üzletkötőkre, vagy értékesítőkre, mert ugye ahhoz, hogy menjen az üzlet, mindenáron el kell adni.
De mi van azokkal az emberekkel akik nem akarnak robotként dolgozni és semmilyen hajlamot nem éreznek ahhoz sem, hogy valamit eladjanak? Az emberek legnagyobb része ide tartozik.
Ezek után már nem is lehet annyira csodálkozni, hogy az emberek egy része vadul lottózik, míg mások, különösen a fiatalok az egyetlen lehetőséget a kiugráshoz a médiabeli szereplésben látják.
Ha a jelenlegi helyzetet megszemélyesítenénk, valószínűleg így szólalna meg:
– Szükségünk van minél több emberre aki nem gondolkodik, csak teszi a dolgát, elfogadja azt, amit kap, és nap mint nap megtermeli az előirányzott tervet, különben mehet ahova lát.
– Olyan embereket akarunk, akik folyamatosan eladnak, mert ebből lesz a bevételünk. Eladni bármi áron. Eladni, eladni eladni!

 

Ha a médiát akarnánk megszólaltatni, valami hasonló választ kapnánk:
– A cél az, hogy minél nagyobb legyen a bevétel, ezért az kerülhet adásba, ami pénzt hoz nekünk. Vagyis:
– A híreknek és híradóknak a lehető legsötétebbeknek, legborzalmasabbnak és legnegatívabbaknak kell lenni, mert az emberek ösztönösen vonzódnak a tragikus, félelmet keltő, elborzasztó események hallására-látására, amíg nem ők maguk az elszenvedői.
– Olyan műsorokat kell készíteni, amik minél több embert ideláncolnak a képernyő elé. Nem számít, hogy bármilyen értéket közvetít e, a lényeg, hogy minél többen nézzék és beszéljenek róla. Ezért előnyös a hírességek magánéletével foglalkozni, valóság show -kat rendezni. Lehetőleg minél többet ismételjünk, mert nekünk olcsó, a nép meg úgyis elfelejti mit látott és a lehető legtöbb reklámot nyomjunk a képükbe, mert az nekünk pénz.

 

Ha a világot ma kézben tartó rendszert szóra bírhatnánk, ezt mondaná:
– A legfontosabb az, hogy az emberek minél kevesebbet tudjanak az igazságról. Minél kevesebb az egyéniség, annál jobb. Nekünk robotok kellenek, akik megtermelik nekünk a gazdagságot és fogyasztók, akik mindent megvesznek. Nem szabad, hogy túl okosak, vagy felvilágosultak legyenek, mert rájönnek, hogy a jelenlegi rendszer csak az elitnek jó, akik birtokolják a javak nagy részét. Ezért minél több negatív információt áramoltatunk az emberekhez, hogy azt érezzék, csak tőlünk függenek. Ne legyenek túlzottan tájékozottak, ne legyenek vállalkozók. Nekünk bábuk kellenek és alkalmazottak és olyanok, akik elhiszik, amit mondunk. Legyenek materialisták, vagy vallásosak. Akkor azt hiszik, hogy csak az anyag valós, vagy azt, hogy a halál után megkapják jutalmukat, esetleg azt, hogy ez a sorsuk. Azt semmiképp sem szabad megtudniuk, hogy hatalmuk van az események felett és saját szellemi erejük valós!

Mégis mit tehetsz, hogy ne az önmagába fulladó rendszert szolgáld, hanem az egyéniségen és szabad emberi szellemen alapuló jövőt?

1. Te egy egyéniség vagy, csak rád jellemző képességekkel, átélt élményekkel, tapasztalattal és tudással.

2. Úgy élhetsz teljes életet és egyben úgy lehetsz a leghasznosabb tagja a társadalomnak, ha egyéniségedet ápolod, fejleszted, megvalósítod.

3. Tevékenységednek amit választasz két feltétel alkossa alapját: Harmóniában legyen azzal az egyénnel aki vagy, vagyis hajlamod legyen rá, és amellett, hogy teljessé tesz, szolgálja valamilyen módon környezetedet, vagy ha úgy tetszik a társadalmat.

4. Bármit is igyekeznek elhitetni veled a „világi erők”, tudd: A boldog, teljes, sikeres és elégedett élet elérhető, sőt természetes!

5. Csakis úgy tudsz felülemelkedni a külvilág által létrehozott akadályokon, ha bensődből meríted az erőt, tisztában vagy önnön értékeddel, hatalmaddal.

6. Az események amelyek veled történnek, mindig csak válaszok a benned már létrehozott szellemi állapotra. A személyek, akikkel kapcsolatba kerülsz, szintén üzenetet hordoznak számodra.

7. Ezért a bölcs előbb elfogadja a már kialakult helyzetet, aztán dolgozik saját magán. Az élethelyzeteit nyitott könyvként olvassa, amely bemutatja számára, hol tart éppen. Így mindig tapasztalatainak megfelelően alakít azon az egyéniségen, aki ő maga, mígnem beteljesíti azt a küldetést, amelyért érkezett.

 

Az emberek egy része mindig azt fogja mondani, hogy a feltételek és körülmények adottak, semmit sem tehetünk. Vagyis azt szajkózzák, amit a jelenlegi „rendszer” beléjük plántált. De Te vállald a felelősséget a helyzetedért és cserébe teremtheted sorsodat, hiszen ha Te hoztad létre, Te is vagy aki megváltoztathatja.
Ne feledd, Te vagy a jövő. Benned minden bizodalmam. Hiszek benned. Tudom, hogy egyedülálló vagy és csodálatos. Ha mégsem éred el amit akarsz, az mit sem változtat a benned rejlő bizodalmamban. Akkor is tisztellek és elismerlek, mert vállalod önmagad.
Ne feledd, nem attól leszel értékes, amit teszel, hanem hogy az vagy, aki vagy. Önmagad adod. Ennél többet nem is várok el tőled, hiszen ha felismered önmagad értékét, megváltozik körülötted minden. Azaz egyvalamit mégis elvárok: Tegyél meg mindent, hogy mások is rájöjjenek ugyanerre!

Te vagy az, akire várunk

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.