Főoldal » Tervezésre fel!-Kézműves ötletek az éjszakára

Tervezésre fel!-Kézműves ötletek az éjszakára

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Elkezdtem böngészni a neten a minap abból a célból, hogy az Iskolai könyvtárak éjszakája rendezvényre kézműves ötleteket gyűjtsek.

Olyan ötletekre “vadásztam”, amelyekre nem kell órákat szánni, mégis lekötik egy időre a kicsik figyelmét . Amelyek hasznosak , emlékezetesek lehetnek, és nem kerülnek vagyonba. Bízom benne, hogy tudok segíteni a kollégáknak!Az alapanyagokat magunk is beszerezhetjük, vagy kérhetjük, hogy minden éjszakázó hozza magával. Ebben az esetben célszerű listát írni a gyerekeknek a hozandó tárgyakról.

Könyvjelzők:

http://kreativszakkor.blog.hu/2012/08/23/konyvjelzok_493

http://kreativszakkor.blog.hu/2009/11/20/katicabogaras_konyvjelzo

http://kreativszakkor.blog.hu/2009/09/16/cicas_konyjelzo

A könyvjelző készítése közben beszélgethetünk a könyvjelző hasznosságáról, funkciójáról. Ki melyik könyvében fogja használni a könyvjelzőt? Szóba kerülhet, hogy a könyvtári könyvekben mi módon használjunk könyvjelzőt. Utána nézhetünk könyvjelző történelemnek is. 

Könyvborítók:

http://ajandekom.hu/tutorialok/papirbol-keszuelt/21-egyedi-koenyvborito-fuezetborito-keszitese

A könyvborító készítése közben sem kizálógosan csak az elkészítés módjára figyeljenek a gyerekek. Beszélgethetünk , miért is fontos, hogy a könyveinket beborítsuk? Hogyan készíthetünk olcsó könyvborítót? MIért nincsenek beborítva a könyvtári könyvek többsége?

Könyv készítése:

http://praktikusotletek.blogspot.hu/2012/07/konyv-vagy-naplo-keszitese-csinald-magad.html

Könyv készítése kézműveskedést olyan olvasókkal tervezzük, akik már varrtak, némiképpen ügyes kezűek. A készítés közben beszélgethetünk a könyv mai formájának kialakulásáról. Ki mit fog beleírni az elkészült könyvébe?

Egyedi olvasójegy készítése:

Előkészítjük az olvasójegyhez szükséges kartont, kemény papírt, amit díszíthetnek majd a gyerekek. Ebben az esetben mutathatunk nekik mintákat, amiket magunk készítettünk. Lehet rajzolni, festeni, ragasztani, varrni. Ki ,mit szeretne. Arra ügyeljünk, hogy az olvasójegy ne veszítse el a funkcióját, ezt tudatosítsuk a gyerekben is!Az olvasójegy  készítése közben beszélgethetünk, miért fontos egy könyvtárban az olvasójegy?

Az ötleteken kívül bizonyára számtalan kézműves lehetőség adott az iskolai könyvtárral kapcsolatosan. Örülnék, ha megosztaná az Olvasó velünk, hogy milyen kézműveskedést tervez az Iskolai könyvtárak éjszakája rendezvényen?

Kedves Olvasóm!

Bármelyik kézműves ötletet hiszem, hogy örömmel fogadják a gyerekek! Kísérletezzünk bátran!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.