Főoldal » Tervezz okosan!

Tervezz okosan!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Szeptember közepe van, ha Te is tanulsz, bárhol, bármit, itt az ideje, hogy gondosan megtervezd az előtted álló tanévet. Nyelvtanulás szempontjából is.

Először is nézd meg, milyen határidőkre mit kell teljesítened. Ha mondjuk a tanév végéig szerezned kell egy középfokú nyelvvizsgát, mert ez a feltétele a záróvizsgára bocsátásnak, akkor most ne legyints azzal, hogy “Hol van az még!”. Hamarabb a nyakadon lesz, mint most gondolnád. Atya ég! Hány ilyen emberrel találkoztam már! Miért ne lehetnél te az az okos,aki a más kárán tanul?

Nézd meg alaposan a választható és az iskolád által elfogadott nyelvvizsgákat. Ismerd meg, melyik számodra a legkönnyebb. Nézd meg a vizsgaidőpontokat. Számíts rá, hogy sikeres nyelvvizsga esetén is lehet néhány hét, amíg bizonyítványt kapsz. Tájékozódj!

Aztán a vizsgáig hátralévő időt oszd be apró lépésekre. Készíts magadnak minden hónapra egy nyelvtanulási naptárt. Ilyen egyszerűre gondoltam, mint ez:

http://bebu.hu/letoltheto-nyomtathato-naptar-2011-szeptember

Napról napra tervezd meg, mit fogsz tenni a célod elérése érdekében. De kérlek, ne csak olyanokat tervezz, hogy “Megoldok egy nyelvtani tesztet” vagy “Megcsinálok egy fordítást”. Heti egy-két alkalommal legyen a terveid között olyan dolog is, amit élvezel. Mondjuk megnézheted a kedvenc filmedet angolul.

Minden elvégzett feladat mellé tegyél egy nagy pipát, és jutalmazd is meg magad. Megérdemled!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.