Főoldal » Tudod mi legyél? Boldog!

Tudod mi legyél? Boldog!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Légy boldog, hallottam mostanság ezt az igen megfogadandó jó tanácsot! Könyvek és filmek százai és ezrei foglalkoznak vele, hogy hogyan, nem beszélve milliónyi blogról. Ezernyi módszer egymás hátán, amit vagy kipróbálunk, vagy nem, vagy bejönnek, vagy nem. Néha úgy érzem, kicsit túlbonyolítjuk ezt a dolgot. A részletek eltakarják a lényeget. 

Boldoggá tesz, ha a friss ropogós hóra elsőként léphetsz? Ha egy mosolygó arc van a kávédon? Ha sétálsz az utcán és a kürtös kalács illatát érzed? Ha amikor felébredsz éjszaka és látod, hogy még órákat aludhatsz reggelig? 

Milliónyi apró dolog van, ami boldoggá teheti az embert.  Angolul tudóknak itt van közel 1000: http://1000awesomethings.com/the-top-1000/ 

Mégis, ha valami nagyobb dolog tenne minket boldoggá, mit tehetünk? Leginkább azt, ami boldoggá tesz minket. Lehet nincs rá pénzünk, lehet nincs rá időnk. Mindezek ellenére az elménk a miénk. Az elménket mi irányítjuk, mi uraljuk. Az már más kérdés, milyen hatásokat engedünk be. Bármit, tényleg bármit elbír a képzeletünk, ha valamit éppen nem tudunk megoldani, képzeljük el, hogy mégis megoldottuk és ott vagyunk, és azt csináljuk, ami boldoggá tesz.  Tény, hogy egy kicsit hozzáállás kérdése is. A munkahelyemen egy csodaszép tengerparti táj van háttérnek beállítva, sokan, amikor látják, egyszerűen a látványtól felüdülnek. Mikor pedig megkérdezem, hogy akkor ti miért nem használtok hasonlóan szép hátteret, a válasz sokszor az hogy: -Ááh csak sajogna a szíve, hogy ott is lehetne, azon a tájon, de nincs ott és rosszul esne neki, egész nap egy ilyen képet látni. 

Ezt azért tartottam érdekesnek, mert én ezzel ellenkezőleg érzem, ahogy a lábam süpped a homokba és 27 fokos víz mossa, és közben azon gondolkozok, mivel kenjem be a hátam a tűző nap ellen. Néha pedig bemegyek a közelbe lévő szalmatetős házba és onnan vízbe lógatva a lábam végzem a munkám a számítógépemmel és máris jobban érzem magam, mintha csak azt fognám fel, ami körülöttem van, egy óriási irodát. 

Szóval, ha nem találsz ezer dolog közül, éppen egyet se ami éppen boldoggá tesz, képzeld magad abba a helyzetbe, hogy boldog vagy. Az elméd, a képzeleted, a szép emlékeid, mind a tiéd, használd!

Sok boldogságot a hétre és a következőkre is. 

 “Mindenki annyira boldog amennyire elhatározza, hogy boldog lesz” /A. Lincoln/

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.