Főoldal » Tuti multi?

Tuti multi?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Amit érdemes megtanulni a multiktól, és amit nem

A másik blogomban néhány bejegyzéssel ezelőtt ömlengtem picit, milyen jó is „ölben ülni, dorombolni” a multi cégek karjaiban.

https://www.felsofokon.hu/varga-ervin-blogja/2011/11/05/akolmeleg

Akkor hivatkoztam egy olvasmányomra, amit most itt megosztok mindenkivel.

Vannak dolgok, amelyek nem férnek a fejembe és szerintem nem vagyok egyedül ezzel sem, pedig szeretem magam olyan tévképzetekben ringatni, hogy bizonyos gondolatok csak az én fejemben fogannak meg és mindezt odáig viszem, hogy le is írom, sőt odáig vetemedem, hogy közzé is teszem. Szerintem ez is azok közé tartozik.

Szóval, amikor sorsrontó és a mindenáron profitszerző világcégek és multi vállalatok bűneiről és egyéb közerkölcsromboló, milliókat nyomorba taszító viselt dolgairól olvasok és hallok, időnként sajnos politikai kampánybeszédként is, azonnal védelmére kelek ezeknek a cégeknek. A másik véglet, amikor magam is megtagadom a tényleg felháborító és embertelen módon törtető kifelé csodaszép, belül rohadt erkölcsű sima modorú főleg mindennapi termékeket árusító világmárkák termékeinek vásárlását, mert nem szeretném magam is szaporítani a gyerekmunkát vállalók számát azzal, hogy vásárolok tőlük. Erről egyébként szintén egy könyvajánló keretében, nemsokára írni szeretnék.

Ez a „kritika” azonban igazából arról a könyvről szól, aminek nagyon megörültem, mert tényleg objektív képet nyújt a témáról. Ráadásul nagyon kedvelem a szerző (Hegedűs Zoltán) stílusát, ami nálam nagy szó, mivel teljesen nem normális az ízlésem.

Missziónak tartja a vállalkozását, miszerint tréningeket tart a magyar kis és középvállalkozásoknak és segítséget nyújt, hogy a mindennapok igénybevételeiből származó sérülések ne váljanak életveszélyes sérülésekké és ne váljanak krónikussá.  Elnézést a hasonlatért, de saját tapasztalataimból indulok ki, mivel sok-sok „baleset” történik a napjaimban, amiből időnként nehezen tudok felépülni. Gondolok itt az esetleges tájékozatlanságomra, csalódásaimra, sőt tudatlanságaimra is, amit megfelelő képzéssel és tájékozottsággal el lehetne kerülni.

Remekül összeszedi a kifogásokat, amelyeket én használok, ha a hiányosságaimra terelődik a szó. Egyébként „mindössze” csak a beismerésről lenne szó, mert a megoldás a beismerés után már pofonegyszerű.

Egy tévhit a tízből, amiről egyből kedvenc vállalkozóm jut eszembe, aki összeszedte az összes rossz tulajdonságot, amit lehet egy vezetőnek és „használja„ is. Tévedhetetlennek hiszi magát, embereket aláz meg a szánalmas tudatlanságával és már beteg az üldözési mániától, ami saját hibáinak a gyümölcse.

„tévhit, az a gyakori szemlélet, hogy „a siker a miénk, a kudarcot a külső feltételek és körülmények okozzák”.  A sikerért és kudarcért is mi felelünk, azokat mi hozzuk létre. Minden esetben.”

Gyakorló gyarló emberként sűrűn  csapom be magam ezzel az ideával. Persze ma már gyakran teszek beismeréseket és javítom a menthetőt, de még mindig nem eleget.

Ajánlom a könyvet nagyon is, sok-sok tévedhetetlen társamnak!


Illusztráció: FEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
Oldalak száma: 308 
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 400 gr
ISBN: 9789639686755
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2009

 

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.