Főoldal » Új idők, Új tudás, Új lendület – Művészeti képzések a Werk Akadémián

Új idők, Új tudás, Új lendület – Művészeti képzések a Werk Akadémián

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2014 februárjában a Werk Akadémia friss, lendületes, a piaci igényeket maximálisan szem előtt tartó művészeti képzésekkel indítja a tavaszi félévet.  Az eddigi kurátor képzést felváltja a Képzőművészeti menedzser szak, amelyhez az immáron második alkalommal induló Zenei és Színházi menedzser programok is csatlakoznak. A Kreatív (szép) írás szak keresztféléves képzésben indul. A Werk Akadémia Nyílt napot tart 2014. január 23-án 18 órától a Királyi Pál utca 4-ben (V. kerület, Budapest).

A mai magyar művészeti piacon egyre értékesebbek azok a szakemberek, akik pontosan tájékozódnak egy adott konkrét művészeti területen, ismerik annak mozgását, kellő rálátásuk van szereplőire. „A 21. században a magyar kultúra és művészet felkészült menedzsereket igényel, akik érzékelik a friss trendeket, ismerik a közönséget és képesek inspiratív kapcsolatot teremteni alkotó és befogadó között.” – fejtette ki Vándor Ágnes, a Werk Akadémia felelős vezetője.

A Zenei menedzser szak vizsgálja a hazai piacon újabban megjelent tényezők hatásait, különös tekintettel a tehetségkutató műsorokra, a technikai fejlődésre, a szakma legújabb szereplőire, s minden olyan tényezőre, ami a zene világában itt és most jelen van. A kurzus áttekinti a komoly és könnyűzenei stílusirányzatokat a klasszikustól a rock-on át a manapság igen népszerű világ-és elektronikus zenékig. Foglalkozik továbbá a nemzetközi giga koncertek szervezési folyamataival, átfogó betekintést nyújt a megvalósítás részleteibe, technikai és general rider-ek elemzésével. A szakirány új vezetője Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere. Néhány név az előadók közül: Bodnár Réka, Újfalusi Gábor, Szepesi Mátyás, Bérczes Ádám, Szabó András Bálint, Tóth Péter Benjámin, Bóna Márk

A Színházi menedzsereket képző program kifejezetten a kőszínházak és társulatok menedzsmenti hátterével foglalkozik. A kiemelt témák közé tartozik a marketing, kommunikáció, pénzügyi ismeretek, szponzorációs folyamatok és értékesítés. A témagazdák a mai színházi élet emblematikus alakjai és irányítói, többek között: Orlai Tibor, Kulcsár Viktória, Erős Balázs, Juhász Dóra, Mattyasovsky Zsolnay Bálint, Goda Gábor, Gáspár Máté és Szabó György. A hallgatóknak lehetőségük van a kötelező órákon kívül gyakorlati munkák során is belelátni a színházak életébe.

A már sikeresen futó kurátor szakot idén felváltja a Képzőművészeti menedzser képzés, amelynek célja, hogy hallgatók megismerjék a kortárs képzőművészeti élet mozgástereit, képesek legyenek a 21. században szükséges eszközök használatával pozícionálni vállalkozásokat, projekteket és eseményeket. A képzés bemutatja a piac és a gyűjtő kapcsolatát, a műkereskedelem szervezeti és gazdasági rendszerét, a kereskedelem elemi technikáit, értékesítési formáit és marketing-kommunikációs stratégiáját. A képzés alapvető kommunikációs és prezentációs ismereteket, vállalkozási és szerzői jogi ismereteket ad. A szak erősen gyakorlatorientált,  hallgatói bekapcsolódnak az általuk kiválasztott galériák munkájába. A szak főbb oktatói: Révész Emese, Ledényi Attila,, Kovács Krisztina, Bencsik Barnabás, Németh Orsolya, Trembeczky Péter és Hegedűs Orsolya.

A Kreatív (Szép) írás képzés a prózaírás technikáira tanít. Nemcsak szépírói hasznosításra, hanem a szunnyadó kreativitás kiélésére, sőt, egy-egy minisztériumi, banki vagy éppen jogi szöveg megírására is hasznosítható tudást kíván nyújtani.  Szécsi Noémi, az első Európa Díjas magyar írónő,  Cserna-Szabó András író, Bárány Tibor, Prima Primissima-díjas kritikus vallja: az írás nemcsak mágia, mesterség is. Tehát tanítható.  A képzéshez 2012-ben csatlakozott Márton László író, aki 2010-ben a Siegfried-Unselt-Gastprofessur meghívottjaként a berlini Humboldt Universität vendégtanára volt.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.