Főoldal » Új szakirányt indít a MÜTF

Új szakirányt indít a MÜTF

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Létesítménygazdálkodási menedzser szakirányt indít a műszaki menedzser alapszakon a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskolája: “A főiskola felmérése szerint ugrásszerűen nő az igény olyan szakemberekre, akik felsőfokú műszaki végzettséggel képesek épületek komplex üzemeltetésének irányítására. A terület felívelő ágban van, és mintegy hiányszakmaként biztos elhelyezkedést kínál” – mondta el Vanó Renáta, az intézmény igazgatási és jogi referense

A létesítménygazdálkodási szakirányt választók erős műszaki képzést kapnak, épületgépészeti, informatikai, energetikai, villamossági irányokban, emellett beruházási, gazdálkodási, üzemeltetési és jogi ismereteket sajátítanak el. A képzés nappali és levelező formában indul. A szakon végzett hallgatók gazdálkodási mérnök szakképzettséget szereznek.

Az épületüzemeltetési szolgáltatások ellátására Magyarországon is szinte külön iparág alakult multinacionális szereplőkkel. Becslések szerint az ágazat mintegy 300-400 ezer fővel járul hozzá a foglalkoztatáshoz.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben 96 diákkal indult Tatabányán, jelenleg csaknem kétezer hallgatót képeznek a városban, illetve az intézmény budapesti és székelyudvarhelyi tagozatán.

MTI

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.