Főoldal » Van élet a fészbukon túl is

Van élet a fészbukon túl is

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az utóbbi napokban az ötödikesekkel az Internetről tanultunk. Megismerkedtünk az Internet működésével. Csak elvétve találtam egy-egy tanulót, akinek halvány sejtése lett volna arról, hogy is kerül az Internet a számítógépbe vagy az okostelefonjába (kb. 80 gyerek közül). Mikor azt kértem, hogy a kezdőlap beállításához mondjanak internetes oldalcímeket, hát a facebook.com-on és két játékoldalon kívül nem sikerült kicsikarnom belőlük semmit.

Így hát összegyűjtöttem egy listát, hogy a szörfözés gyakorlásakor milyen weboldalakat érdemes meglátogatnunk. Ezeket az oldalakat a munkánk során érdekesnek találták, remélem a tanórán kívül is szívesen nézegetik majd a tartalmukat.

Örömmel láttam, hogy a kezdőlapon kívül bele-belenéznek az oldalak tartalmába, sőt olyan is volt, hogy az egyik kislány az összes képregényt elolvasta a http://www.revistatus.ro/magyar/fooldal.html oldalról.

A weboldalak listája itt megnézhető: http://www.gyakorolj.hu/tanmenetek/video.php?video=5

Egyéb gyakorlófeladatok az Interneten való böngészés oktatásához: http://www.gyakorolj.hu/tanmenetek/otodik4-8tanmenet.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.