Főoldal » Vélemény helyett cselekedj!

Vélemény helyett cselekedj!

Vélemény helyett cselekedj!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Vélemény helyett cselekedj! Ha elegendő energiával rendelkezel, cselekedni fogsz, ha nem, megpróbálod megnövelni az energiaszinted. Ennek a legösztönösebb módja, másoktól energiát szerezni. Amikor valami miatt nem vagyunk egyensúlyban, automatikusan ehhez a módszerhez folyamodunk. Ennek pozitív és negatív változata is van. A pozitív az, amikor egy nálad magasabb, vagy legalább azonos tudatszinten levő embertől – aki lehet barát, vagy vezető, mentor – nyersz energiát, azáltal, hogy a segítségét, vagy tanácsát kéred. A negatív módszer – amellyel a hétköznapi életben a legtöbbször találkozunk – nem más, mint amikor különféle pszichológiai játszmákkal nyerünk lelki energiát. Utóbbiakat már részletesen kifejtettem az energetikai személyiségtípusokkal foglalkozó cikkekben, ezért nem térek ki rájuk.

 

 

Vélemények

Ha körülnézel az interneten – elég csak a híroldalak által hozott cikkekre, a közösségi oldalakra, vagy akár a youtube –ra gondolni – a hozzászólások között elég nagy változatosságra bukkanhatsz. Ha leszámítjuk a pozitív, építő hozzászólásokat, a többit figyelembe véve látszik, hogy mennyi energetikailag egyensúlyhiányban szenvedő ember próbál véleménye által energiát szerezni.

Egész egyszerűen vannak emberek – és itt most nem feltétlen kell rosszindulatra gondolni – akik azáltal, hogy mindenféle fórumon, s egyéb oldalakon, ahol lehetőségük van hozzászólni, elmondják a véleményüket, s mintegy feltöltik magukat figyelemenergiával, amit kapnak ezáltal. Az ember nagyon fel tud töltődni attól, hogy sokan mások figyelnek rá. Sajnos sokan elfelejtették a módját, hogy természetes és pozitív módon töltődjenek fel és rászoktak a véleménymondás „sportjára”. Ezzel még semmi baj nem is lenne – az ő dolga, ő döntött így – amíg nem mondanak értelmetlenségeket, vagy nem okoznak kárt másoknak a negativitásukkal.

 

Az „okosak”, a „negativisták” és a „trágárok”

A negatív véleményeknek 3 legjellegzetesebb csoportját figyelhetjük meg. Az első típus, amelyik mindig mindent jobban tud és ezt el is mondja. Van amikor ért az adott dologhoz valamennyire, van amikor nem, a lényeg az, hogy kioktatja a cikkírót, más embereket, stb.
A második mindig mindenben a rosszat látja, kritizál, vagy lehúz. Általában nem túl sikeres az életben és ha már neki nem jött össze, megpróbál másokat is meggátolni a saját eszközeivel, ettől kicsit feltöltődik.

A harmadik típus kifejezésmódja valami borzalom. Ilyenkor látszik, hogy van értelme a tartalomszűrésnek, vagy a moderációnak. Számos alkalommal láttam olyan hozzászólásokat, hogy attól még az útszéli kocsmákban is megdöbbennének. Vannak olyan – mínusz 130-as IQ-val rendelkező egyének – akik semmi értelmeset nem közölnek, csak a legdurvább szavakkal illetnek mindent, és nem is érdekli őket, mások mit szólnak hozzá.
Vannak másfajta típusok is, de nem akarok ebbe mélyebben merülni. Azt nem értem, ha valaki nem szeret valamit, akkor minek vesztegeti az idejét arra, hogy ócsárolja? Ugyanezt az időt azzal is töltheti, hogy olyasmivel foglalkozik, ami tetszik neki, vagy csinál valami jobbat, ha már olyan okos.
A kommunikáció tanulható, fejleszthető és tanítható. Kritizálni mindenki tud, építően kommunikálni jóval kevesebben. És úgy átadni az építő kritikát, hogy a másik ne érezze sértésnek, sőt örüljön neki, és szívesen vegye, igazán nemes művészet. Ez is csak gyakorlás kérdése.

 

Vélemény helyett, cselekedj!

Elérkeztünk a legfontosabbhoz, amit közölni akartam. Mint már az előző cikkemben is említettem, az ember az internetet használhatja értelmetlenségekre, vagy arra, hogy felépítsen valamit, alkosson. Tisztában kell lennünk azzal, hogy az építés munkával jár, sokszor kudarcokkal, amelyekből tanulni lehet, és a többség nem hajlandó erre.
Neked egy dolgod van. Azt a valamit, ami a Te küldetésed, az életcélod, amellyel valami egyedit, hasznosat, pozitívat viszel bele a társadalomba, azt vidd végig!

Figyeld csak meg, mihelyt kezdesz ismertebb lenni, vagy netán egyre sikeresebb, lesznek olyanok, akik támadni fognak. Az az igazság, hogy a legtöbb ember, aki egyetért valamivel, hallgat. Azok kiabálnak, akik nem értenek egyet. Sokszor ez csak egy nagyon kis százalék, de ők nagyon hallatják a hangjukat, és azt hiheted, hogy talán mégsem jó amit csinálsz, vagy nem helyes, ez pedig csökkenti az önbecsülésed. De ha alaposan utánanézel a dolgoknak – amennyiben persze valami pozitív dologgal foglalkozol – rájöhetsz, hogy az emberek többsége igenis örül neked, igényli azt, amit Te nyújtasz, de egyben úgy gondolják, elég erős vagy és nem kell biztatniuk.

Általában akik a leginkább kritizálnak, támadnak, ők irigylik a sikereidet, vagy figyelemhiányban szenvednek. Amennyiben nem érzel rosszindulatot, elég, ha csak „pozitív energiát sugárzol” feléjük, de ha komolyan támadnak, védd meg magad, és lépj tovább!
Még ha a világ legnagyszerűbb dolgát is viszed véghez, mindig lesz néhány ember, akinek nem tetszik, amit csinálsz. Kérdés csak az, rájuk figyelsz, vagy arra a sok ezerre, millióra, akiknek tetszik, akik szeretik és akiknek örömet okoz?

Te melyiket választod?

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.