Főoldal » Vidéki élet

Vidéki élet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Vidéki élet…A célom az alábbi ajánlóval egy karriertörténet megjelenítése. Eléggé nem ideillő a karrier szó, de az azonnali megértéshez és a hosszú körmondatok helyett ezt használom. A figyelmet szeretném felhívni elsősorban magam, de más számára is, hogy lehet olyan munkából élni, amit szeret az ember, és mivel személyes kötődésem is van, ha még oly pici is, hadd legyek elfogult.

Már több alaklommal botlottam ebbe a magazinba (http://videkielet.hu/). Először ajánlás után tekintettem meg. Mondhatják, hogy elfogult vagyok, mert rokonom az egyik létrehozója a hiánypótló online Balaton-felvidéki élet népszerűsítését célba vevő kezdeményezésnek. Szeretem ezt a vidéket, magam is laktam a Balatontól pár kilométerre és Eötvös Károly: Balatoni utazás című könyvét bátran ajánlom mindenkinek. A rokon témát nem feszegetem tovább szerintem, mert a másik fél nem biztos, hogy olyan büszke erre a szálra velem kapcsolatban.

Szóval gyakorlatilag az indulás óta figyelem a „vállalkozást”, ugyanis ez egy vállalkozás, amit két barátnő hozott létre. Ezekkel nem árulok el titkot, mert minden, ahogy azt kell, fenn van a honlapon. http://videkielet.hu/rolunk#ceginformacio

Szép karriertörténet. Fiatal és képzett szakemberek az ország egyik leggyönyörűbb helyére költöznek és érzékelik, hogy nem egyszerű az élet vidéken hiába gyönyörű a táj és felismerve a lehetőséget összekötik a kellemest a hasznossal.

Első munkahelyem egy közhasznú társaságnál volt, ahol az egyetem mellett félállásban pénzügyi asszisztensként tevékenykedtem. A remek csapat és kiváló munkakörülmények ellenére is hamar rádöbbentem, hogy ez nem én vagyok és szívemre hallgatva, a gazdasági racionalitást félretéve „átigazoltam” egy akkor még zömmel vállalati környezetvédelemmel foglalkozó egyesülethez. Ott aztán gyorsan jöttek a kihívások, számos vállalattal dolgozhattam együtt, kicsikkel, nagyokkal, az autóipartól a pénzügyi szektorig és a környezetvédelem után a fenntartható fejlődéssel és a vállalatok társadalmi felelősségvállalással foglalkoztam. A szakmai, tanácsadói feladatok mellett tapasztalatot szereztem projektmenedzsmentben és non-profit szervezetek működésében, divatos szóval élve a non-profit menedzsment területén, de helyt kellett állni rendezvényszervezésben vagy akár média munkában is.

Harmadik gyermekemnek tekintem az oldal elindítását. Szokták mondani, hogy vállalkozónak születni kell. Ha ez így van, akkor én valóban mindig is erre a szerepre készültem, akárcsak az anyaságra. Az ötlet a füredi házunk megvásárlása után hamarosan megszületett, amikor szembesültünk azzal, mennyire nehéz megbízható, régi házakhoz értő szakembereket találni, különösen idegenként. A többi ötlet pedig már jött magától és persze Orsitól.” forrás: http://videkielet.hu/rolunk

Amikor az oldalra kattintok, akkor olyan érzésem van, hogy valahol a világ divatos helyein járok. Biztos hallott már mindenki Provence-ról, vagy látott már dél-olaszországi képeket, netán olvasta Peter Mayle könyveit a vidéki élet témájában.

Ilyen kellemes érzés fog el az online magazin megnyitásakor. Meleg, otthonos, puha, illatos és szemet gyönyörködtető. Ilyen helyen rendben mennek a dolgok, jó ide hazamenni, jó itt élni, nem vágyik el az ember. 

Én is vidéki gyerek vagyok, de annyi mindent nem tudok erről a világról, hogy magam is meglepődöm ezen. Igazi életforma ez és szerintem nehéz, de gyönyörű lehet, ha ezt szívvel-lélekkel éli át valaki.

Nem írom le a menüpontokat mindenki nézze át, megéri. Otthonosan mozognak a szerkesztők a legkülönbözőbb témákban, persze én sok mindent másképp látok, de az mindegy, hogy én miket gondolok dolgokról senkit nem érdekel. Széppé teszik a vidéki életről bennem rögzült képeket, emlékeket. Optimisták és előremutatóak az írások. Én hajlamos vagyok a dolgok fonákját nézni állandóan. A rosszat látni a jóban is, nem meglátni a madarat a faágon és csak arra gondolni a tél kapcsán, hogy mennyibe fog fájni a fűtés és már megint havat kell lapátolni. Ezek a fiatal és egészséges gondolkodású emberkék látják a szépet, én csak nézem, ismerik és megismertetik másokkal a praktikákat, amelyek kellemessé vagy akár olcsóbbá teszik az életet. Otthonosan mozognak a gasztronómiában és szeretik a hagyományokat. Jó kezdeményezéseik vannak, remek ötletek születnek. Reményt keltő történet, legalábbis számomra.

Az üzleti része nem tolakodó, az ajánlás rovat tartalamazza azokat az információkat amiket jó tudni. Ajánl  pincétől kezdve egyedi kézművestermékeket eladásra, de ízlésesen és oldalaba illően. A vállakozás része tehát belesimul a közlendőbe. 

Most valahogy sikerült félretennem az irigységemet, mert rendelkezem e nem éppen pozitív tulajdonsággal, és nem azon bánkódom, hogy ez sem nekem jutott az eszembe. Továbbra is figyelemmel kísérem a siker sztorit, és ha esetleg felkérnek  vendég cikkírónak, nem fogok nemet mondani.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.