Főoldal » A fehér aranytól a fehér méregig

A fehér aranytól a fehér méregig

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A mai asztali ill. étkezési sónak a szó valódi értelméhez, hogy só, már nincs semmi köze, mert napjainkban az étkezési só csak nátriumkloridból áll. Ez önmagában már nem só, hiszen a só mindig az alkotórészeinek a szimbiózisát jelenti, ami a természetes megjelenési formájában 84 elemet jelent. Ugyanazt a 84 elemet, amik a Föld bolygót is felépítették, és amelyek a fizikai testet megalkották. A testnedveink is ugyanezt tartalmazzák szinte ugyanolyan keverési arányban, mint a tengervízben. A vérünk nem más, mint egy megváltozott tengervíz a benne lévő 84 elemmel. Minden egyes elem ezek közül egy bizonyos elektromagnetikus mezővel rendelkezik.
Ez a rá jellemző rezgés, és a sóban lévő elemek rezgésének az összhangja nagyon fontos tényező a testben.
Ezért is ez a szófordulat ”AZ ÉLET SÓJA”.

A fehér aranytól a fehér méregig c. történet azzal kezdődik, hogy az ember („rafinált” módon) az eredeti 84 elemből 82 elemet kivon (raffifál) míg csak a nátrium és a klór maradnak. Különösen sok vegyszerre van szükség ahhoz, hogy a sóból kinyerjék ezt e 82 elemet. Egy jó üzlet a vegyipar számára, mert a folyamatból nyert anyagokat, mint a germánium, arany, magnézium stb. külön-külön eladásra kerülnek, ami extra bevétel.
Ennek a tisztított sónak a 93-95%-a az iparban kerül felhasználásra, ahol nátriumkloridra van szükség a kémiai folyamatok elindításához. A maradék 5-7% kerül az élelmiszer kereskedelembe. A kémiailag tisztított sóhoz aztán pótlólag adagolnak kémiai anyagokat. Nagyon sok országban jódozzák a sót. Sokszor tartalmaz az asztali só konzerváló anyagokat is, amelyeket nem kötelező feltüntetni, mint pl. káliumkarbonát, magnéziumkarbonát, nátriumfluorit, káliumjodid és több E számot is, mint pl. E535, E536, E550, E551, E552, E553b, E572 továbbá egyéb kémiai anyagokat, pl. csomósodásgátlót adagolnak. A nátriumklorid azonban a szervezetünk szempontjából egy nagyon agresszív anyag. Egy kis példa: ha az ember egy tengeri akváriumba tengeri só helyett asztali sót, azaz nátriumkloridot használ, akkor a halak elpusztulnak mérgezésben. És az emberek? Egy másik példa: ecet kísérlet asztali sóval és természetes kristálysóval. A kísérlet alatt megfigyelhetik az asztali só negatív hatását az emberi szervezetre. Vegyen két poharat, mindegyikbe töltsön kb.3 cm magasságig ecetet. Utána 2-3 evőkanál kristálysót az egyikbe, asztali sót a másikba. Amíg a kristálysó minden látványos reakció nélkül leül a pohár aljára addig a másik pohár el kezd habozni. Emellett agresszív klórgáz szabadul fel. Hasonló a reakció a testben is. Ugyanúgy, mint az ecetnek, önnek is energiára van szüksége ahhoz, hogy a semleges állapotot létrehozza. Biokémiai szempontból a konyhasó és a kristálysó ég és föld. Ezzel a tudással felfegyverkezve csak rajtunk múlik, hogy a konyhasót továbbra is használjuk, vagy sem.

Táplálkozásunk során naponta átlag 12-20 gr. tisztított finomított sót veszünk magunkhoz, de a vesénk egészséges állapotban csak 5-7 grammot tud feldolgozni. A maradék 10-15 gr. a testben marad. Minden gramm só megkötéséhez, és izolálásához 2-3 –szoros mennyiségű vizet használ fel a szervezet, ráadásul nem akármilyen vizet, hanem a legértékesebbet, a sejtvizet. Tehát a sejtekből a létükhöz legfontosabb dolgot, a vizet elvonja, és ennek eredményeként a sejtek elpusztulnak. További következménye ennek a folyamatnak, hogy az állandó sejtvíz hiány miatt elindul a szervezet dehidratációja, így lassan kiszáradunk. Ettől szenved szinte minden felnőtt. A NaCl megkötése és izolálása során kialakul egy vizes szövet, amely szövetnek semmiféle funkciója nincs és ideális táptalaja a baktériumoknak és lerakódásoknak. Ha a test azonban már nem tud több sejtvizet elvonni, akkor a NaCl az állati aminosavakkal együtt kikristályosodik, és ekkor kőszerű lerakódások keletkeznek a csontokon és ízületekben, ez a közismert elmeszesedés időskorban.

Egy másik ilyen probléma a túlsúly, amit kevesebb evéssel nem lehet tartósan befolyásolni. Amíg az ember NaCl-ot használ, addig nem is tud megszabadulni a túlsúlyától és így a vizes szövetektől sem. Így a sok diéta sem használ. Kicsi korunktól mérgeződünk a NaCl által, és mellette sóhiányban szenvedünk, és mindenekelőtt ennek a 84 létfontosságú elemnek a hiányában.

A sónak van egy meghatározott szerepe is a testben. A só építi fel az elektrolitháztartást, ami elektromosságot és ezzel energiát hoz létre a testben, ami nagyon fontos a sejtek számára, többek között az idegsejtek számára.
A tengeri só, amely szintén tartalmazza ezt a 84 elemet, sajnos ma már nagyon sok káros anyagot is tartalmaz. Főleg nehéz fémeket, mint pl. ólmot (a tengerek szennyezettsége miatt) ami negatív biofizikai rezgéseket hoz létre.

Egy alternatíva az étkezési só és a tengeri só mellett még a tiszta kristálysó, ami a hegyek évezredes nyomása által megérett és nem volt kitéve semmiféle szennyezésnek. A himalájai kristálysó 220 millió éves és a kősóval összehasonlítva a természetes só egy magasabb értékű formája, heterogén keveréke az ásványi anyagoknak és nyomelemeknek. Ez a kristálysó régen, mint a ”Királyok sója” volt ismert, és csak a királyok juthattak hozzá. Még ma is ismeretesek az olyan kifejezések, mint „Az élet sója” vagy a” Fehér arany” ami szintén a só egyedülálló értékét mutatja, mint a legfontosabb élelmiszer. De hogy is néz ki ez ma? Ma a só egy melléktermék egy ipari szemét, amit az ára is jelez. Még az állatok is magasabb értékű sót kapnak, mint mi emberek. Ők ugyanis nem eszik meg a mi asztali sónkat.

A kristálysóban az energia az idők folyamán egyfajta kristálystruktúrát vesz fel, és annyiban különbözik a kősótól, mint a kő a kristálytól.

Mind a 84 elem a kriszálysóban oldottan van jelen, szervetlen formában, de olyan kicsi méretben, hogy a sejtek rögtön fel tudják venni. Nem a mennyiségi, hanem a minőségi elérhetőség a fontos. Biokémiailag a kristálysó mind a 84 eleméből, biofizikailag pedig az energiából és a rezgésekből profitálhatunk. Egy kristálysó oldatból, mint egy igazi energialevesből ugyanaz az energia szabadul fel, mint az a hidratációs energia, amely évmilliók alatt a tengervizet kristálysóvá alakította. A természetes sót nem lehet túladagolni, mert a természetes folyamatok saját magukat szabályozzák. A sónak mindig kiegyenlítő szabályozó hatása van. A kristálysótól nem lesz magas vérnyomás sem. Ellenkezőleg a kiegyenlítő hatás miatt más csökkentő hatást is válthat ki. Túlsavasodás, fogínyvérzés, fogkő, fogínysorvadás, szájszag stb. esetén a legjobb sóoldattal fogat mosni.
Már néhány nap alatt érezni a hatást, azon kívül a fogak is fehérebbek lesznek, mert a só oldja a meszet, amit a fogkőnél is látni.

Régi lerakódásokat az ízületekben a legegyszerűbben sóoldattal lehet oldani, ha reggelente 1” sóoldatot iszunk. Ezáltal a test elektrolitháztartása is helyreáll. Ezt az effektust megfigyelhetjük, ha egy vízforralóba, amelyben vízkő lerakódások vannak, sóoldatot öntünk, látni, hogy a mészkő szabályosan feloldódik.

A ráncok ill. szárazbőr akkor alakul ki, ha az alsó bőrrétegek dehidratálódnak. A só kiegyenlítő hatása révén 2-3 hetes kristálysó kezelés után a természetes egyensúly helyreáll.

A kristálysó bányászat jelenleg gazdasági szempontból nem kifizetődő és az előfordulási aránya a kősónak és a kristálysónak 100:1. Ezenkívül az általános kifejtési technikák által (robbantás) elveszítené a biofizikai tulajdonságát, ezért kézzel kell kifejteni. Jelenleg a piacon csak himalájai kristálysó található meg, ami ezekkel a különleges tulajdonságokkal rendelkezik és erről kísérletek is tanúskodnak ill. megfelel az élelmiszerkódexnek is.

Csak Élelmiszerek tartalmaznak az emberek számára pozitív információkat, míg sok minden amit ma magunkhoz veszünk nem érdemli meg az Élelmiszer címet hanem halott tápláléknak (pozitív rezgés nélkülinek) lehet csak nevezni.

A természetes kristálysó a legmagasabb értékű természetes só a maga 84 elemével. A kősóval ellentétben itt az ásványok és nyomelemek ionizált formában vannak jelen. A természetes só az őstengerek kiszáradásakor jött létre. A napsugárzás hatására kiszáradt tengerekben a sókristályok atom szintű építő elemei biophotonok (fényenergia) segítségével kötődtek egymáshoz. Ahhoz, hogy a sókristályokat újból ionizáljuk, ugyanakkora energiára van szükségünk, mint ami a felépítésükhöz szükséges volt. Ezért is csodálatra méltó, hogy a víz ezeket a természetes kristályenergiákat le tudja győzni. Ez alatt a folyamat alatt, amit mi hidrációnak nevezünk, minden hozzáadott energia nélkül a sókristályokban lévő biophotonok felszabadulnak, miközben sóoldat keletkezik. Szabad hidrációs energiáról van itt szó amelyet az oldat hőmérséklet csökkenése is igazol. Testünk folyadékai a tengervízhez hasonló koncentrációjú sóoldatok, mind a 84 elemmel. Úgy is mondhatjuk, hogy a vérünk egy megváltozott tengervíz, és ahhoz, hogy egészségesek maradjunk nagyon fontos ennek a 84 elemnek az aránya a vérben.

A sóoldat fizikai tulajdonságai is komoly jelentőséggel bírnak, hiszen egy valóságos energia tenger ez az oldat ami terápiás célzattal pozitív befolyással bír a testünkre.

Felhasználási lehetőségei

Sóoldat ivókúra

Az oldat elkészítése:
Egy zárható üvegedénybe tegyen egy vagy több sókristályt, öntsön rá forrásvizet, hogy éppen ellepje, hagyja állni egy órát. Ez alatt keletkezik egy 26%-os sóoldat, és észre veszi majd, hogy a kristály nem oldódik tovább. Amíg egész kristály van az üvegben addig ez a koncentráció marad. Naponta vehet belőle, és utána pótolhatja a hiányzó vizet. Az oldat korlátlan ideig eltartható.

Az ivókúránál nem a mennyiség, hanem a rendszeresség a lényeg. Vegyen az elkészített 26%-os oldatból egy teáskanálnyit egy vizespohárba töltse fel forrásvízzel, és az így felhígított oldatból igyon minden reggel egy pohárral éhgyomorra. A gyerekeknek elég pár csepp is a pohárba, mert minél kevésbé érezni a sót annál egyszerűbb a megitatása. Akár az ételekhez is adhat néhány csepp 26%-os oldatot. Az ivókúrától függetlenül is fontos lenne, ha a tisztított és jódozott konyhasóról le tudna mondani.
Az ivókúra mindenek előtt az anyagcserére és az emésztésre lesz nagy befolyással. A perisztaltikát felgyorsítja, és erősíti a test ellenálló képességét. Egy ilyen kúrával az emésztését hosszú időre rendbe hozza. Nem jelent veszélyt ez a kúra a magas vérnyomásra sem, ellenkezőleg a kristálysó oldat még csökkenteni is azt. Általában ez az oldat normalizálja a vérnyomást. A következetesen betartott kúra helyreállítja és felépíti a test ideális elektrolit háztartását.

Só fürdő

Javallatok:

Bőrbetegségek, psoriasis, neurodermitis, akne, ekcéma, bőrirritációk
Izületi problémák, reuma
Operációk utáni regeneráció
Nőgyógyászati betegségek esetén
Fertőzésre való hajlam
Általános immunerősítés
Méregtelenítés
Általános hatások:
A normál fürdővel ellentétben a sófürdő nem vonja el a bőr víztartalmát, mert a benne lévő só lerakódik a bőrben, és megköti a vizet. Ezáltal a bőr természetes védőrétege megmarad, és nem szárad ki, sőt még száraz bőrre is használható.
Egy 30 perces só fürdő méregtelenítő hatása megfelel egy 3 napos böjtkúrának. Ozmózis által a test a méreganyagait leadja a fürdővíznek, miközben a bőrön keresztül a sóoldatból ásványi anyagokat vesz fel. Egy só fürdő hozzájárul a test savtalanításához is, ami a bőr kiegyenlített és természetes PH-ját adja vissza.

Az öngyógyító folyamatok aktiválása:
A kristálysó fürdő a testünk számára egy valóságos energiatenger. A gyenge bioenergiával rendelkező pontok kiegyenlítődnek és a testre jellemző elektromos áramlás újra aktiválva lesz.
A szerveink a kristálysó oldat frekvenciájának a mintáját veszik fel. Ezáltal a test természetes szabályzó mechanizmusai beindulnak és az öngyógyító folyamatok aktiválódnak.

A só fürdő készítése:
A terápiás hatás eléréséhez a természetes sóból készült fürdővízhez meghatározott mennyiségű só szükséges.
A só koncentrációnak minimum a testfolyadékok só koncentrációjával kell megegyeznie. Így a fürdőkád 8o-1oo literes vízmennyiségéhez legalább 1 kg természetes só szükséges. A fürdő alatt nem szabad szappant, tusfürdőt, ill. egyéb tisztálkodó szereket használni. A víz hőmérséklete 37 C körül legyen. A fürdés ideje 15-2o perc. Ezt az időtartamot főként a méregtelenítés kezdetén kell betartani, különben túl erős méregtelenítési tünetek lépnek fel. A méregtelenítés előrehaladtával a fürdési idő akár egy órára is nőhet. Ez alatt az idő alatt a test belső koncentrációja eléri a külső adott só koncentrációt és ez által a születés előtti állapothoz hasonló állapotba, kerül.
A só fürdőből ásványi anyagok jutnak a bőrbe ionok formájában. Ozmotikus és ionos ingerek érik az élő sejt rétegeket, és mélyreható változásokat okoznak a bőr anyagcseréjében, ami természetes sejtnövekedést eredményez.
Fürdés után ne zuhanyozzunk, csak törülközővel betakarózva pihenjünk 3o-6o percet. Figyeljen arra, hogy a fürdés előtt kellő mennyiségű vizet igyon, mert a vérkeringést a víz hidrosztatikus nyomása és a méregtelenítés megterheli.

Természetes só pakolások

A só pakolás olyan esetekben segít, amikor a meleg is jótékony hatású. Például izommerevség, gerincpanaszok vagy egyéb nem gyulladásos eredetű ízületi panaszok esetén.
Tegyen egy vászonzacskóba természetes sót és szárazon, tűzhelyben melegítse fel 50-70 fokra. Helyezze a felmelegített zacskót kb. 20 percre a fájdalmas helyre.

Só inhaláció

Javallatok:

Akkut és krónikus bronchitis
Asztma
Akkut és krónikus nátha, szénanátha
Akkut és krónikus arcüreggyulladás
Fülgyulladások
Melegítsen 2 l vizet egy edényben, ha gőzölögni kezd, tegyen bele 2 teáskanál kristály sót. Ha a só feloldódott, tartsa az arcát a forró gőzbe, hogy be tudja lélegezni. Takarja be a fejét egy nagy törülközővel, és lélegezze be a sós párát 10-15 percen keresztül. A légutaknak az inhaláció után kb. 3o percre van szükségük, hogy a váladékképződés formájában megkötött méreganyagok, köhögés útján kiürüljenek. Az eljárás az állapottól függően naponta többször is megismételhető, a tünetek elmúlásáig. Ebben az esetben is 1%-os sóoldatot használunk, bár a magasabb, akár 8-12%-os oldat még jobb hatású, de ezt fokozatosan kell elérni.

Sóoldatos orrüregöblítés

Javallatok:

Akkut és krónikus nátha, szénanátha
Akkut és krónikus arcüreggyulladás
Az orrüreg öblítése egy speciális kannácska segítségével történik. Az öblítéshez is 1%-os oldatot használunk, amelyhez 1 l kéz meleg vízben 1 teáskanál sót oldunk. Ez a testfolyadékok só koncentrációjának felel meg, ezért nem égeti az orrüreget az édesvízzel ill. a tengervízzel szemben.

Emelje fel a kannácskát az oldattal a feje magasságáig úgy, hogy a tetejét a hüvelykujjával befogva tartja, tegye az alsó végét az orrába, miközben a száját nyitva tartja, és engedje fel a hüvelykujját. Így az egyik orrnyíláson át befolyik, át a másikba, onnan pedig kifolyik az oldat. A műveletet meg kell ismételni a másik orrnyílással is.

Sóoldatos toroköblítés

1%-os sóoldatot használunk ebben az esetben is öblögetésre a szájüreg és a torok nyálkahártyájának gyulladása és afta esetében is.

Sóoldatos szemfürdő

Javallatok:
A szemfürdő regeneráló és gyógyító hatású a szem, gyulladásos elváltozása esetében, akkut és krónikus esetben. Sok szembetegség dehidratáció, azaz folyadékveszteség és hiány során alakul ki. A kristálysó oldat rendszeres használata a víz újrafelvételét segíti és csökkenti a tüneteket. A szemfürdőhöz egy tálacskát használunk, ami felfekszik a szem körül, úgy hogy az oldat ne tudjon kifolyni. Az oldat itt is 1%-os kéz meleg sóoldat, ami nem égeti a szemet. A szemfürdő előtt a szemet gondosan meg kell tisztítani a sminktől. A tálkát töltsük meg, a fejet előrehajtva helyezzük szorosan a szemünkre, majd hajtsuk hátra a fejünket, pislogjunk a szemünkkel a folyadékban néhányszor, és nyitott szemmel körözzünk a szemgolyónkkal.

Sóoldatos borogatás

Nyílt sebnél csak 1%-os oldatot használjunk, egyéb sárülésnél, húzódásoknál 3-1o%-os oldat is alkalmazható.
Egy tiszta vászon, vagy pamut kendőt merítsen az oldatba, tekerje be vele a sérült felületet. Vegye figyelembe, hogy akkut gyulladás esetén a borogatás hideg legyen. Láz esetén, pl. a hideg sóoldatos borogatás erőteljesebb hatású, mint a sima hideg vizes borogatás.

Só ing

A só ing egy kitűnő méregtelenítő módszer, ami aktiválja az anyagcserét, azon kívül nagyon jó hatású magas lázzal járó meghűlés és influenza esetén is. Az inget a sóoldatba mártjuk, kicsavarjuk, felvesszük, majd száraz törülközőbe tekerjük magunkat és betakarózunk. Kb. 5 percig pihenünk. A hársfatea jó kiegészítője.

Só zokni

Hatása, mint a só ingnek, azon kívül főleg a krónikusan hideg lábak és érszűkület esetén használható.
Pamut zoknit 5%-os oldatba mártunk, kicsavarjuk és felhúzzuk, majd száraz törülközőbe tekerjük és 3o percig hatni hagyjuk, utána 1 órát pihenjünk.

Testbedörzsölés

Javallatok:

Bőrbetegségek: Psoriasis, Neurodermitis, akne, ekcéma, bőrirritációk
Reuma, és ízületi problémák
Az immunrendszer általános erősítése
Salaktalanítás, méregtelenítés
A kristály só-olaj keverék ideális a méregtelenítésre és a salaktalanításra. Olyan hatást érhetünk el vele amilyet csak többszöri böjtöléssel lehet elérni. A keverék 5o % kristály só, 45 % dióolaj, 5 % tiszta levendula illóolaj, amit o,2 gr 24 karátos arannyal kevernek. A bőr salaktalanodik, az elhalt sejteket feloldja, a bőr feszesebb lesz és semleges pH állapotba kerül. Nagyon jó eredményeket érhetünk el bőrbetegségek, izomfájdalmak, ízületi fájdalmak és gerincproblémák esetén. A keveréket a felvitel során többször fel kell keverni, jól bemasszírozni, majd a kezelt felületet betakarni egy lepedővel, végül jól betakarózva pihenni fél órát. Azután rövid melegvizes lemosás (szappan nélkül) és szárítkozás.

Sós iszappakolás

Javallatok:

Bőrregeneráció
Akne
Bőr tisztátlanság esetén
Sóiszap a só barlangokban jön létre. A csapadék a talajon keresztül a só kristályokon áthaladva kioldja a sót és a barlang alján összegyűlve, megkeményedik. Ezt bányásszák ki, speciális malmokban megőrlik, majd kristály só oldattal keverik iszappá. Az iszapnak hidratáló hatása van, ami a sejtek vízellátását segíti. Nagyon jó bőr irritációk és kötőszöveti problémák esetén, pl. cellulitis kezelésben is. Ez az iszap csökkenti a ráncképződést, a bőr regenerálódik és feszesebb lesz.

Arcpakolás:
Az arcpakolásnál a szemet és a szájat kihagyjuk az arc többi részére hetente 1-2 alkalommal vékony rétegben felvisszük az iszapot és 10-15 percig száradni hagyjuk, majd langyos vízzel lemossuk, és tapogatva megszárítjuk. A sóiszap nem csak kozmetikai célokra, hanem a test gyulladásos tüneteire is jó hatású ott ahol a hideg kezelés szükséges. Ízületeknél vigye fel a keveréket, majd tegyen rá hideg vizes kendőt és hagyja néhány óráig hatni.

Kristálysó ionizálás

A legújabb ultrahangos készülékkel nem csak vizet, hanem a sóoldatot is molekuláinak alkotóira, azaz ionokra lehet bontani, miközben egy sófelhő keletkezik anélkül, hogy a vizet fel kellene melegíteni. Egyedülálló kímélő klímát lehet a helyiségben az ionizátorral létrehozni, amelyet csak a tenger mellett vagy a só barlangban érezni. A levegőt tisztítja a pozitív töltetű por részecskéket megköti, miközben a levegőben kb. 2 óra alatt neutrális rezgésminta alakul ki. Köztudott, hogy só barlangban eltöltött napi 2 óra 2-3 hét alatt a légúti betegségek jelentős javulását eredményezi, asztma, szénanátha és bronchitis esetén. Az egyrészt kémiai ionok másrészt a biofizikai rezgések együttes hatása antiallergiás, és gyulladáscsökkentő, valamint kiegyensúlyozó és energiát adó. A pormentes levegő és a relatív magasabb páratartalom jobb alvásminőséget és életminőséget biztosít.

Javallatok:

A levegő optimalizálása, különösen a munkahelyen és a hálószobában
Akkut és krónikus bronchitis
Ashtma bronchiale
Akkut és krónikus nátha, szénanátha
Akkut és krónikus arcüreggyulladás
Fülbetegségek
Az ionizátor használata:
A sóoldat elkészítéséhez desztillált vizet használunk, 1-3 % só koncentrációval, azaz 1 liter vízhez 1-3 teáskanál só. A készüléknek az oldatban teljesen el kell merülnie, különben tönkremegy. Ha nincs akkut betegség, elég, ha lefekvés előtt 2-3 órával bekapcsoljuk. Inhalálásra is alkalmazhatjuk.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.