Főoldal » A kokain és amit tesz az emberekkel 2. rész

A kokain és amit tesz az emberekkel 2. rész

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Amit jó ha tudsz a kokainról!


A KOKAIN

2.rész

 

Hatása:

Nagyon intenzív feldobottság, örömérzet, megnő az önértékelés. „Én vagyok a király” érzés   ( ami persze nem  lenne rossz, ha nem derülne ki nagyon gyorsan, hogy nem én vagyok a király), megnövekedett testi-szellemi teljesítő képesség, a fáradhatatlanság, étvágytalanság, a szexuális vagy fokozódása. Egy ismert amerikai ideggyógyász szerint a kokain úgy hat az agy működésére, hogy az hasonlít egy túlterhelt telefonközpontra, amelyik nem képes feldolgozni, értékelni a beérkező információkat, impulzusokat. A hatás néhány perc után vagy azonnal jelentkezik és pár óráig tart. Sok ember számol be arról, hogy a kokain eufórizáló hatását megvilágosodott, kitisztult, magabiztos érzésként éli meg. Elmúlik a szorongás, a punnyadás. Intravénás használatánál az intenzív eufória flash-ként jelentkezik, szúrása viszont azért veszélyesebb, mert helyi érzéstelenítő hatása miatt, könnyen előfordulhat, hogy mire a használó vénát talál széttrancsírozza a szöveteket. A két vegyület közötti különbség, hogy a crack csak kb. fél órán keresztül hat, aztán lehet menni a következő adagért. A szer utáni vágyódás ugyanis állandósul. Nagyobb mennyiségű kokain használata esetén felléphet szorongás, az adott helyzetben indokolatlanul agresszív viselkedés, álmatlanság, verejtékezés, impotencia, felgyorsult pulzus, szabálytalan légzés, végtagok elnehezülése, illetve a másnapossághoz hasonló érzés. A szer rendszeres fogyasztóknál erősen paranoid viselkedést alakíthat ki. Speciális kokain érzékcsalódás az úgynevezett „kokain bogarak”, amikor a használó úgy érzi, hogy a bőre alatt bogarak mászkálnak.

 

Függőség:  

 A kokain enyhe fizikai függőséget alakíthat ki, azonban nagyon erős pszichés vágy keletkezik, amely a hatás újbóli átélésére sarkallja a használót, ezért a használat megismétlődéséhez vezet. A crack esetében ez a hatás még erősebb. A tolerancia ugyanis erősen befigyel, azaz : a vágyott  hatás eléréséhez egyre gyakrabban kell használnunk a szert. A kokain súlyos függőséget okoz. Az erre érzékeny ember esélytelen a crack-kokainnal szemben. Folyamatos használatot követően depresszió, álmatlanság, ingerültség, apátia lép fel. A crack még a kokainnál is intenzívebben hat, ugyanakkor hatása rövidebb , ezért még kevesebb idő telik el két használat között ( akár óránként vagy félóránként újabb fogyasztás ), a kokainnál is gyorsabban alakít ki függőséget.

Nem ritka, hogy a használók több tízmillió forintot költenek el kokszra. Az biztos, hogy nem tartozik a kevés anyagi ráfordítást igénylő hobbik vagy sportok közé ( 15-20 000 F/g. )

A leszokni vágyók gyógykezelése igen nehéz, mivel a crack-kokain hatása gyógyszerekkel nem helyettesíthető, súlyos depresszió jelentkezik és minden ami, hosszútávon segíthet a szer elhagyásában, végtelenül messze van. A függő személynek minden fárasztó. Állandó drog-éhség közepette kell neki a napokat átvészelnie. Szinte lehetetlennek tűnő feladat számára. A leszokáshoz vezető út csak az életmód ( szokások, barátok stb. ) teljes megváltoztatásán keresztül működik. A crack-kokain használata is számos testi következménnyel jár. Leggyakoribb a vérnyomás és szívritmus megváltozása, néha fatális körülmények között.

Zárásként annyit, hogy a kokain állítólag a „nehézfiúk” és a „nehézlányok” szere, akik ettől lesznek valakik. Ez persze ugyanúgy hülyeség, mint a „ merdzsó mizéria” ( vagy most az Audi A8 a divat? – nem is tudom ) és az iskolás gyerekek cigarettázása.

EZÉRT INKÁBB TALÁLJ KI MÁST, TALÁLJ KI MÁST, TALÁLJ KI MÁST……..!

 

 

Forrás: Pakett/Dr. Szemelyácz János – Kovács Ignác

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.