Főoldal » A neten gyógyulnak a magyarok

A neten gyógyulnak a magyarok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Egészségügyi problémákról Magyarországon többen tájékozódnak az Interneten, mint az európai átlag. Legtöbben a cukorbetegségről, a prosztatanagyobbodásról és a magas koleszterinszintről érdeklődnek.

Tizenkilenc féle panasz közül cukorbetegségről a magyar válaszadók 85 százaléka fordult felvilágosításért a nethez az elmúlt év során – derül ki a Nielsen 55 országra kiterjedő globális kutatásából. Ugyanakkor prosztata problémákról 69, magas koleszterinről 51, hólyag-problémákról vagy inkontinenciáról 44, asztmáról 43, reumatikus, illetve ízületi fájdalmakról 42 százalék informálódott az Interneten.

Utánuk következik a szénanátha vagy allergia 39, székrekedés 37, influenza, továbbá hátfájás vagy hátproblémák 34-34, alvászavar 32, gyomorégés vagy emésztési zavar 29, fejfájás 23, köhögés 21 százalékkal.

Húsz százaléknál kevesebben említették, sorrendben az alábbiakat: megfázás, torokfájás, orrdugulás, másnaposság és hasmenés.

Huszonnyolc európai ország átlagában szintén a diabéteszt és a prosztatanagyobbodást említették legtöbben; a válaszadók 55, illetve 51 százaléka. Utána földrészünk átlagában a reumatikus vagy izületi fájdalmak következnek 41, magas koleszterin 39, hátfájás vagy hátproblémák 30, hólyag-problémák vagy inkontinencia 29, szénanátha vagy allergia, továbbá székrekedés 26-26 százalékkal.

Régiónkban az egészségügyi felvilágosításban kiemelkedő szerepet játszik az Internet Romániában és Ukrajnában. Például a románok legalább kétharmada keresett információt sorrendben cukorbetegségről, magas koleszterinről, reumatikus vagy izületi fájdalmakról, szénanátháról vagy allergiáról, továbbá prosztatanagyobbodásról.

www.mediainfo.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.