Főoldal » A papucs

A papucs

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Hol a papucs? Na? Hol van? Hozd ide gyorsan azt a papucsot! – mondtam játékosan bíztatva Misát, miután levettem róla a hámot.

Misa boldogan keresztülvágott a kerten, nyomában szerteszét röpködtek a sár-és fűdarabok, végül a bejárati ajtónál lefékezett és magához ragadta a rózsaszín, műanyag klumpát. Lihegve, szuszogva rohant vissza hozzám, majd el, egészen a kert végéig. Oda és vissza. Közben meg-megállt, rángatta, tépkedte, dobálta a szerencsétlen papucsot, melyen már erősen meglátszottak az önfeledt játékkal töltött percek. Felszínén mélyrenyúló kráterek jelezték a beléfúródott tűhegyes fogak nyomait.

Ez nálunk már rituálé. Ez a fénypont minden sétálást követően. A rózsaszín, műanyag klumpa. Ez lett a kedvenc játéka. Pont az a papucs, amiben Gyurka az udvart szokta sepregetni.

Nem fogytunk ki a hülyéskedésből. Misa a farával pucsított, mellső lábaival dobbantott és csibészen nézett rám: “Úgysem tudod elvenni tőlem!”. Elszaladt és mindig visszajött. Néha hagyta, hogy megfogjam a papucsot, de Ő akkor sem engedte el. Így cibáltuk ketten a papucsot, miközben Misa folymatosan hátrafelé tolatott, engem is magával húzva.

Ekkor kinyílt az ajtó és Gyurka lépett ki az udvarra. Sötétkék kabát volt rajta, fején hetykén állt a hópehelymintás, szürke sapka. Melegítő nadrágja szárát kicsit felhajtotta, hogy ne legyen sáros. Benyúlt a fészerbe és leakasztotta a seprűt, majd, mielőtt még dologra indult volna, szelíden, de határozottan felszólított minket:

– Most már menjetek be!

Csalódottan néztünk egymásra Misával. Ennyi volt a játék mára. Ideje pihenőre térni.

– Na Misa! Be lettünk zavarva! – mondtam színlelt rosszallásssal – Tedd le a papucsot!

Misa egy méla mozdulattal kiejtette szájából a nyálas, sárral bekent papucsot. Megsimogattam a fejét és együtt mentünk be a házba, hagytuk, hadd végezze a Mester a munkáját.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.