Főoldal » Az öntöző Hold

Az öntöző Hold

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Növényeink várva várt napja érkezett el ma, amikor a Rák jegyébe lépett a fogyó Hold. Ma és holnap felfrissülést hoz számukra az éltető víz. A Hold járását követők tudják, hogy a víz napokon, Rák, Skorpió és Halak jegyben tanácsos öntözni és tápanyaggal ellátni szobanövényeinket. Meghálálják a Hold erejével megsegített gondoskodást.

Ezen a tikkasztó nyári napon nem ártott volna egy jókora égi áldás sem, de úgy látszik a természetfelelős nem kívánta tudomásul venni a víznap jelentőségét.

Mit tehetünk még a mai és a holnapi napon egészségünk, szépségünk, otthonunk és kapcsolataink érdekében?

A Rák napok a meghittség, az érzelmek jegyében telnek, a központban az otthon és a család áll.

A vízzel kapcsolatos háztartási munkák megerősítést nyernek és sokkal könnyebben, eredményesebben végezhetjük el a nagymosást.

A havi nagybevásárlást is jó, ha erre a két napra időzítjük, főleg, ha élelmiszervásárlásról van szó. De fehér és ezüst tárgyak is szerepelhetnek a listán. Az otthoni készletek, főzőedények utánpótlásának, lakberendezési tárgyak beszerzésének is támogatott időpontja érkezett el.

Kertünkben a levélnövények: saláta, spenót ültetése és a levélhangsúlyos növények kényeztetése javallott.

A táplálékok közül a káposzta vagy más levél fogyasztása ajánlott, a legjobban felszívódó tápanyag a szénhidrát és a vitaminok. Mivel a testrészek és szervek közül a Rák Hold a májra, epehólyagra, mellkasra, gyomorra és az idegekre van hatással, jól tesszük, hogyha könnyű kosztot fogyasztunk a máj és az epe védelmében. A méregtelenítő tea kortyolgatása kiváló hatású. Támogatott gyógynövény a citromfű.

Víz napokon nem szabad hajat mosni és hajat vágatni a fejbőr és a frizura védelmében. A lazítás és pihenés napjai jöttek el, amikor családi ügyeket intézhetünk, főzhetünk barátainknak és kiadósabb sétákat tehetünk.

A szépségápolásban érdemes valamilyen százszorszép kivonatot tartalmazó készítményt használni reggel és este lefekvés előtt. E növény hormonjai hatékonyan gátolják a ráncosodást. A nyugtató fürdő és a mellápolás a Rák napok kényeztetésének a csúcspontja.

Érdemes zöld ruhadarabot viselni e szín egyébként is nyugtató hatásának megerősítése érdekében. A zöld szín megteremti az egyensúlyt a máj és a lép között, regenerálja az izmokat és a kötőszövetet. Jótékonyan és nyugtatólag hat a szemre.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.