Főoldal » Ma az ügyek Strasbourgban halmozódnak – ez a trend

Ma az ügyek Strasbourgban halmozódnak – ez a trend

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Strasbourgi ügy, strasbourgi kérelem az emberi jogok sérelmei miatt alakulnak ki.

 

Minden az egyezményt aláíró tagállam állampolgárának joga van hozzá – kísérletképpen a jogtudatosságot különböző programokkal is növelik! (Pl. Győr)

 

Ki kell emelni, hogy a magyar ügyek száma emelkedik az EJEB Strasbourgban székelő bíróságán.

 

Jogvédelem pragmatikus oldala, a magyar állampolgár számára hasznos, hogy nem kell feltétlenül a nagykamara előtt tárgyalásra sor kerülni, mivel van egyezség lehetősége a strasbourgi ügyekben!

 

 

EJEB előtti állampolgári kérelmek, a strasbourgi ügyekben a magyar kormány aktuális képviselői túl gyakran döntenek az egyezség helyett a nagykamara előtti per folytatásáról.

 

A magyar tagállami keretek közötti eljárás szakaszaiban lévő bíróságok kapnak feladatot arra, hogy kidolgozzák a kormány számára az egyezség helyetti, a per folytatására irányuló álláspontot!

 

Ez leköt bírósági kapacitásokat itthon és a magyar állampolgár méltósága kérdőjeleződik meg benne, miközben a jogsérelem már Strasbourg által vélelmezett!

 

 

Szakmai munkánk során, piaci tapasztalat, hogy az emberi jogok sérelmeit több  vélelem övezi, amely azonban nem lesz sikeres kérelem.

 

Külön munkacsoport foglalkozik a strasbourgi ügyek előtti jogtudatosítással, a kérelmező álláspontjának emberi jogi egyezményi szemléletű közös átgondolásával.

 

Strasbourgban a magyar ügyek között a devizahiteles emberek jogsérelme, elhúzódó bírósági perek miatti kérelmek, jövedelem és járulék iránti jogvita utáni kérelmek is vannak.

 

 

Magyarországon állami jogsegély nincs a Strasbourgi ügyekben, az állampolgár ilyen szándékánál!

 

Különböző érdekvédelmi, jogvédelmi, szakmai szereplők adnak támogatást és aprólékos szakmai munkát a magyar állampolgárok EJEB előtti eljárásaihoz.

(Forrás: Strasbourgi ügyek – Strasbourgi kérelmek, egyezségek)

 

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.