Főoldal » Babszemek

Babszemek

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Épp hogy beléptem az irodába, még le se vettem a kabátomat, mikor Sanyi kilépett a konyhából és azonnal hozzám fordult:

– Gyere Krisztián, van itt egy csomó pizza!

Nem kellett hosszasan rébeszélnie. Farkaséhes voltam. Gyors köszönések után, következetesen, egymás után tettem be a mikróba az újabb és újabb szeleteket, tele sonkával és hagymával, jó zsírosan, ahogy szeretem. Letelepedtem az egyik székre a konyha sarkába és úgy kezdtem magamba tömni az ételt, mintha már egy hete nem ettem volna.

Ekkor lépett be a konyhába Petya guru, egy rendkívül jóképű, nem beszélő autista gyerek. Megállt előttem és barna, vizslató szemeivel rögtön megállapította, hogy ugyanolyan színű – tűzpiros – pólót viselünk mind a ketten. Ennyi elég volt a kölcsönös szimpátiához. Petya guru előbb közelebbről is szemügyre vett, megtapogatott majd kényelmesen elhelyezkedett jobb lábam térdkalácsán egy szelet kukoricás-babos pizza társaságában. Így falatoztunk kettecskén. Én a széken ülve, Petya guru pedig a térdemen, közös egyetértésben és átszellemültségben.

Majd Petya guru, továbbra is a térdemen ülve, de az étkezést befejezve, mutató és hüvelykujja közé vett egy megtermett darab babot és egy laza csuklómozdulattal, nagy ívben pöckölte el, mely így a konyha másik végében landolt.

Ránéztem a Mesterre és a megvilágosodás fényes szellemétől vezérelve én is megragadtam Petya pizzájából egy babszemet és hasonlóan gyönyörű ívben reptettem keresztül a konyhán, hogy aztán súlyosan koppanjon a konyhakövön.

– Köszi Krisztián! – mondta mosolyogva Zsuzsanna – Ezzel tényleg sokat segítesz! – és körbemutatott a romokban heverő konyhán.

– Na de Zsuzsanna, ez terápia! – mondtam komoly arccal.

Nevettünk, Petya és én pedig tovább folytattuk nem hétköznapi terápiás kapcsolatunkat.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.