Főoldal » Betegek Világnapja nagyobb figyelmet érdemel

Betegek Világnapja nagyobb figyelmet érdemel

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Független betegjogi szakértői iroda Magyarországon a semleges és szakszerű betegjogi ügyek rendezésében biztosít ügyfélszolgálatot, szakértői munkákat!


Kórházi halálesetek ellátási vélelme, orvosi műhibák, ápolási panaszok együtt tartoznak az általunk felvállalt ügyek körébe: 06-305-992-842  FEBKI


Jó érzés továbbadni hírt a közösségek betegek világnapi rendezvényéről!


Betegek világnapi ünnepséget tartottak Nagymegyeren

A 21. betegek világnapi ünnepséget szervezték február 17-én a felvidéki Nagymegyer Szent Miklós-templomában.


II. János Pál pápa 1993-ban elrendelte, az első lourdes-i jelenéshez kapcsolódóan, a betegek világnapját, s ettől az évtől a Győr-Szigetiek Baráti Körének szervezésében – Szigetből indult, hagyományteremtő kezdeményezésként – a hívek végigjárták Győr város katolikus templomait.A 21. betegek világnapi ünnepség február 17-én 15 órakor a felvidéki városban, Nagymegyeren, a Szent Miklós-templomban volt. A résztvevők körmenetben vonultak a plébániáról a templomba, ahol több mint háromszáz hívő és vendég foglalt helyet.


Az ünnepség első részében a helyi szervező, Czellárik Mária vágsellyei főorvos asszony köszöntötte a megjelenteket. A Győr-Szigetiek Baráti Köre képviseletében Schmidt Péter főorvos, a hagyomány 1993. évi kezdeményezője tekintett vissza az elmúlt két évtized eseményeire.


A szentmisét Szakál László nagymegyeri plébános mutatta be. Homíliájában a szenvedés fogalmát világította meg. Az orvosok, ápolónők mellett mind fontosabb a karitatív és civil szervezet segítőinek bevonásába a betegek gyógyulása, illetve szenvedéseik elviselése érdekében – mondta. Külön kitért az általa nagyon tisztelt, nemrég elhunyt Galavits József győri városplébános egyházi érdemeire, aki 2011-ben a nagymegyeri ünnepség szónoka volt.A miséző pap kiszolgáltatta a betegek kenetét. A szentmise áldása előtt Szakál László plébános megköszönte a szervezők munkáját.


A templomból történő kivonulás során a „Boldogasszony anyánk” éneke hangzott el. A szentmisén közreműködött a nagymegyeri Bárdos Lajos-kórus, továbbá a felajánlásnál és a szentáldozás alatt Csonka Zsuzsanna, a Magyar Állami Operaház magánénekese – szerepel a Győr-Szigetiek Baráti Körének beszámolójában.


Győri Egyházmegye/Magyar Kurír

Fotó: Kocsis Tibor                            © Híreink „Magyar Kurír”

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.