Főoldal » „C”, mint csoda a háztartásban

„C”, mint csoda a háztartásban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A fogyó Hold, vagy csökkenő Hold a mai nappal útjára indul. A Föld felé közeledve a Nap által megvilágított része egyre jobban csökken. A külső szemlélő egy nagy égi „C” betűt lát, mely jelzi a csodalámpás állapotát.

A csökkenő gravitáció hatására a belülről kifelé mozgások dominálnak. Elérkezett a kilélegzés időszaka, a tisztulásé minden értelemben. Szűkebb környezetünk, a háztartásunk két héten keresztül egy fontos segítővel gyarapodik. Bátran állíthatom, hogy munkába állt egy szorgalmas alkalmazott. A házimunkákkal kapcsolatban rendelkezünk tapasztalatokkal. Kinek-kinek a „praxisában” voltak már olyan napok, amikor a „nemszeretem” munkák mintha soha nem akartak volna véget érni, az eredmény sem lett mesteri és olyanok is, amikor egykettőre ragyogott minden. Minek tulajdonítottuk a különbséget? Szerintem elsősorban az időjárásra fogtuk, majd következett a hangulatunk bevonása a kudarcba vagy az eredményességbe. A Hold ezenközben jót mosolygott és kacsintott egyet. Nem mindegy ugyanis, hogy az előre tervezhető nagyobb háztartási munkáknak milyen időszakban állunk neki.

Jó hírem van a tisztasági felelősöknek. A fogyó Hold időszaka könnyebbé tesz mindenfajta munkát, főleg, ami a tisztítással, eltávolítással kapcsolatos. Energiát takaríthatunk meg ezeken a napokon, még saját erőinket is takaréklángon működtetjük takarítás közben. Lehet vidám az ablakpucolás?

Gyakorlati háztartástan fogyó Hold módjára:

-A makacs foltokat fogyó Holdnál sokkal gyorsabban eltávolíthatjuk. Még jobban sikerül a tisztítás, ha arra is figyelünk, hogy a Hold víz-jegyben járjon (Rák, Skorpió, Halak).
– A fogyó Holdnál mosott ruha sokkal tisztább lesz, mosószer-takarékos és hosszabb életűvé teszi a ruhákat.  Növő Holdnál jobban habzik a mosószer, a makacs foltok az anyagban maradnak.
– Ablakmosáskor gyakran még a legmodernebb, drága tisztítószerek használatával is foltos marad az ablak. Nem így történik ez a megfelelő napokon. Ilyenkor – a reklámokból már jól ismert – egy csepp szer is elég, hogy ablakaink ragyogó tiszták legyenek, feleslegesek a magas koncentrátumú szerek. Még a legnagyobb kritikus, a Nap is makulátlan felületeken mosolyog be.
– Az erősen szennyezett ablakkeretek tisztításakor vizes Hold-napokon még jobb eredményt érhetünk el. Érdemes várni egy kicsit!
– Megfelelő időpont a takarításhoz, szellőztetéshez és tisztogatáshoz a levegő napok (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) Ezeket a napokat mindig vizes Hold-napok követik, a makacs szennyeződések eltávolításához és az alapos tisztogatáshoz a „szellősebb” munkák után, azaz a víz-napokon lássunk hozzá (Rák, a Skorpió vagy a Halak jegyében járó Holdnál).

Ma, holnap és holnapután a víz jegyű Halakban jár a fogyó Hold. Végigérve az állatövi jegyeken a Kostól a Halakig, a fejtetőtől a talpig juthatunk el. A lábfej, a lábujjak és a talp érdemel kitüntető figyelmet. Általánosan elmondható, hogy minden, amit az érintett testrészek érdekében teszünk többszörösen fejti ki jótékony hatását. Kiváló ezeken a napokon a szódabikarbónás lábfürdő és a talpmasszázs. A szépségápolásban megkezdődik a bőrtisztítás időszaka, a hidratáló pakolások hatékonyabbak,  e napok kedvező gyógynövénye a csipkebogyó.

A Halak egy érzékeny jegy, sokkal intenzívebben hatnak a gyógyszerek és az alkohol. Fizikai érzékenység és lábfájások jobban megfigyelhetők ilyenkor.

Legjobban felszívódó táplálékok a szénhidrátok. A fogyó Hold segítségével azonban fogyókúrába lehet kezdeni, mert az eredmény látványosabb.  

Víz napokon, tehát ma is locsoljuk meg szobanövényeinket és ha ezt mindig kizárólag víz napokon tesszük, akkor elég havonta 2-3 öntözés és mienk lesz a legszebb szobakert.

Fontos tudnivaló, hogy amennyiben lehetséges, akkor kerüljük a hajmosást és a hajvágást, mert ez a minőség nem kedvez a frizurának.

Mivel hangulatunk álmodozó, az elmélyült beszélgetések, romantika ideje érkezett el. Kedvező napok a kreatív tevékenységekre, filmnézésre, táncra és a hangulatos vacsorákra.

Az üzleti életben a pénzügyi megállapodások, szerződések aláírása és a leltározás kedvező tevékenység. Kerülendő azonban a világot rózsaszín szemüvegen át szemlélni és logikátlan okfejtésekbe bocsátkozni.

Ma, hétfőn és kedden tegyük próbára a Halak jegyen átvonuló Hold segítő hatásait. Apró lépésekkel haladjunk a siker érdekében! Nem marad el.

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.