Főoldal » Csakrák – Gyökércsakra

Csakrák – Gyökércsakra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A csakrákról tartott bevezető után nem is lehetne más a következő lépés, minthogy a főbb csakrákat külön-külön is bemutassam. Első ízben a gyökércsakra kerül terítékre, a hozzá tartozó testi területekkel és emberi gondolatokkal, illetve érzésekkel, melyben ismét nagy segítséget nyújtott Dr. Doreen Virtue Csakra Tisztítás című könyve.

Az egyik páratlan csakránkról van szó, mely a gerinc alapjánál helyezkedik el. Mind közül ez forog a leglassabban, melyben ragyogó rubinvörös színű energia áramlik. Amikor a gyökércsakra tiszta,  kristályfehér fény és a gazdag, tiszta piros árnyalatának elegyével szikrázik, mely olyan mintha egy ragyogó rubint reflektorfény alá helyeznénk. Azonban, ha szennyezett, akkor sötétpiros színű.

Minden csakrához tartoznak bizonyos testi területek, melyek jelen esetben a két láb, csontrendszer,  fogak, körmök, vérképző rendszer, hátgerinc, végbél, méh, vesék és az idegrendszer. A vese a tárolóhelye és az emberi tulajdonságok közül az élniakarással társítható.

Továbbá hozzá tartozik a biztonság is, a következőkre vonatkozó gondolatokkal és érzésekkel:

Pénzügyek: pénz, megtakarítások, számlák, nyugdíj, gazdaság, szerencsejáték, lottó és  pénzügyek.
Karrier: elegendő pénz megkeresése, a megfelelő munka végzése, juttatások és nyugdíjjal kapcsolatos ügyek, ingázás, munkanélküliség, előléptetés és a jövőre vonatkozó gondolatok.
Otthon: költözési szándék, biztonságérzet, otthonunk energiája és állapota.
Lakberendezés: (Feng Shui), lakásfenntartás, otthonvásárlási tervek.
Fizikai biztonság: biztonságérzet, vagy annak hiánya.
Szükségletek: legyen elegendő étel, ruha magunk és a szeretteink számára.
Vagyon: járművek, bútorok, ékszerek és munkával kapcsolatos felszerelések

A félelmeink, melyek a fizikai szükségleteink kielégítése felé irányulnak, összezsugorítják a gyökércsakrát, sötétté és szennyezetté téve azt. Mikor a gondolatainkban csak a pénzt, a karriert és a vagyont helyezzük előtérbe, a csakrát valósággal elfolytjuk, mely a hiány és a korlátozás érzetét kelti bennünk, mintha „soha nem lenne elég az, ami van.”  Elzáródása általában önmagát beteljesítő jóslatként vonzza a pénzügyi gondokat.

Az imént említett gondolkodás, mely görcsösen a vagyonra irányul, illetve a munkamániás gondolkodásmód beszennyezi és rendkívül megnöveli a gyökércsakrát. Az még önmagában nem is probléma, ha nagy egy csakra, viszont az már igen, amikor különböző méretűek. A rögeszmés gondolkodás egyensúlytalanságot eredményez, mely egy vagy több csakrát nagyobbá tesz, mint amilyen a többi.

A csakrák tisztasága segít azok kiegyensúlyozásában, így akkor mindegyikük egyforma nagyságú és hasonlóan tiszta lehet. A rendszernek eme tisztasága és megfelelő működése nagyban pozitív irányba tereli életvitelünket.

Írta: Kalóz Csaba

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.