Főoldal » Csakrák – Koronacsakra

Csakrák – Koronacsakra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A hetedik és egyben utolsó főcsakránk a fejünk tetején helyezkedik el.  Itt áramlik belénk, illetve energetikai rendszerükbe a legtöbb energia, mely a legmagasabb rezgéssel is bír az összes közül. Ezen csakrának tisztasága elengedhetetlen a spiritualitás bármilyen formájának megéléséhez. Rajta keresztül kommunikálunk a felsőbb világokkal, itt érkeznek tiszta gondolataink, ötleteink.  Teljes mértékben érvényes alkalmazható vele a „Kérd és megadatik!”elmélet. Tisztában kell lennünk vele, hogy ha tiszta szívvel fordulunk a pozitív égi dimenziókhoz kérésünkkel, és igazán vágyunk annak beteljesülésére, megkapjuk azt.

A koronacsakrára a következő érzelmek és gondolatok vannak hatással, melyekről Dr Doreen Virute könyvében is olvashatunk:

  • Isten: akár közelinek, akár idegennek, akár közömbösnek érezzük, vagy dühöt táplálunk iránta.
  • Vallás vagy spiritualitás: ha negatív tapasztalatunk volt egy vallással, a bennünk lévő düh vagy megbocsátani nem tudás eltömítheti a csakránkat.
  • Isteni vezettetés: érzéseink azzal kapcsolatban, hogy irányítást vagy ötleteket kapjunk a felsőbb hatalmaktól. Néhány embert megrémít az a tudat, hogy más mondja meg nekik, mit csináljon, még akkor is, ha az a valaki Isten vagy a kollektív tudatalatti.
  • Bizalom: az a hajlandóság vagy annak hiánya, hogy információkat vagy tényeket fogadjunk el az éteri síktól, anélkül hogy tudnánk, hogy tudjuk.

Egy tiszta koronacsakra gyönyörű, gazdag bíbor árnyalatban pompázik, amelyben itt-ott felvillannak gyémánt-fehér fények. Ha a koronacsakrát eltömítik a sérelmek, és az isteni vezettetésről, az Istenről alkotott keserű gondolatok, hogy gyakorlatilag képtelenek leszünk kommunikálni a felsőbb világokkal a csakra szennyezettségétől.

Energiatároló rendszere a tobozmirigy, a testi területek közül pedig a koponya, az agykéreg és a jobb szem tartozik hozzá. Az emberi viselkedési formák közül pedig a tudatfelettiséggel és a lelki akaraterővel hozható kapcsolatba. Kommunikál a szívcsakrával és a gyökércsakrával is.

Írta: Kalóz Csaba

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.