Főoldal » Csakrák – Napfonat csakra

Csakrák – Napfonat csakra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A mai bejegyzésem a harmadik, azaz a napfonat csakráról szól, melyet Solar plexusként is emlegetnek, de Keleten Hara néven is ismert.  Csakúgy, mint a szexcsakra, szintén páros és a köldök vonalában helyezkedik el és csodálatos citromsárga energia örvénylik benne. Mikor hibátlanul működik, olyan szikrázóan fénylik akár a Nap, viszont szennyeződése esetén barna és fekete foltok is megjelenhetnek rajta.

A következő gondolatok és érzések nagy hatás gyakorolnak a napfonat csakrára, melyekről  Dr. Doreen Virtue Csakra Tisztítás című könyvében is olvashatunk:

  • ·         Erő: az erős emberré válástól való félelem vagy vágy;  hatalommal bíró embertől való félelem; hatalommal kapcsolatos megszállottság; olyan emberekkel vagy nemzetekkel való foglalkozás, akiknek, amelyeknek nagy hatalma van; olyan múltbéli élmények, amelyekben úgy éreztük, hogy egy másik embernek hatalma van felettünk.
  • ·         Kontroll: attól való félelem, hogy más kontrollál minket; az irányítás elvesztésétől való félelem;  bizonyos helyzetek és mások feletti kontroll megszerzése; olyan jelenlegi, vagy múltbéli események, helyzetek, amelyekben kontrollálva vagy kontrollvesztettnek éretük, érezzük magunkat.

A napfénytől töltődik, mely energiát összegyűjti és a hasnyálmirigyben tárolja. Energiát ad a vegetatív idegrendszernek és az alábbi testi területek tartoznak hozzá: lép, gyomor, bélrendszer, epehólyag, máj és az idegrendszer. Az emberi viselkedési formák közül a nyers érzelmi megnyilvánulások és a személyes hatalom megélése köthető hozzá. A hátsó pár pedig a testi egészséggel és az akarattal hozható összefüggésbe.

Végezetül lássuk, hogy mit tesznek ezzel a csakrával félelmeink. Ha attól félünk, hogy mások irányítanak, kontrollálnak minket, akkor sötét sárga színt vesz fel és kicsi lesz. Ha magunknak akarjuk megszerezni ez irányítást, illetve a hatalmat, a csakra megnagyobbodik és szennyezett sárga színűvé válik.

Írta: Kalóz Csaba

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.