Főoldal » Csakrák – Szakrális csakra (Szexcsakra)

Csakrák – Szakrális csakra (Szexcsakra)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A csakrák sorában a következő helyet a szakrális csakra foglalja el. Az előző, gyökércsakrával ellentétben, immár páros csakráról beszélünk, melynél fontos, hogy összhangban legyen az első és a hátsó is.  Félúton a köldök és a farkcsont között helyezkedik el és egy picit gyorsabban örvénylik, a vörös gyökércsakra, s csodás narancssárga árnyalatban pompázik.  

Dr. Doreen Virtue Csakra Tisztítás című könyve alapján az alábbi gondolatok és érzelmek vannak hatással ezen csakrára:

·         Fizikai örömök: étkezés, ivás, szex és az izgalom keresése.

·         Káros szenvedélyek: drogok, alkohol, ételek és más anyagok.

·         A test: edzési, alvási szokások, súly, egészség, megjelenésünkkel kapcsolatos dolgok.

Ha  a testünkkel kapcsolatban problémáink vannak, stresszelünk miatta, akkor a csakra zsugorodni kezd és szennyezetté válik, melynek következtében fáradtságot és csüggedtséget tapasztalhatunk. Azonban ha átesünk a ló túloldalára, azaz többet foglalkozunk a testünkkel, mint kéne, beszennyeződik és túlméretezetté válik. 

Visszatérve az első és a hátsó csakra összhangjának fontosságára, az alábbi alternatívák fordulhatnak elő: A hátsó csakra alulműködése csalódásokat eredményez, túlpörgése esetén úgymond fut az illető a nők után, míg ha egyáltalán nem forog, az adott ember az azonos nemhez vonzódik.

Ahogy a gyökércsakra, úgy a szexcsakra is összefüggésbe hozható testünk bizonyos területeivel,  melyek jelen esetben a medence, has, keresztcsont, ágyékcsigolyák. Energia lerakó rendszere nőknél a petefészek, férfiaknál pedig a herék. Emberi tulajdonságok közül a mozgékonysággal, életrevalósággal, szexuális kifejezéssel hozható kapcsolatba és bármilyen meglepő, a pletyka is idetartozik.

Záró gondolatként pedig nézzük meg, hogy tulajdonképpen, miért is olyan jó a szex. Tulajdonképpen ilyenkor mindkét fél csakrái óriásira nyílnak ki és valósággal bezúdul rajtuk az energia. Ennek a szokatlanul nagy  ’’energiazuhanynak”  köszönhetjük azt a csodálatos élményt, melyet szeretkezés közben tapasztalhatunk.

Írta: Kalóz Csaba

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.