Főoldal » Csakrák – Torokcsakra

Csakrák – Torokcsakra

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A következő csakránk a torokcsakra, mely talán a legnagyobb figyelmet igényli mind közül.  A sorban az ötödik helyet foglalja el és az ádámcsutka területén található.  Égszínkék energia örvénylik benne és a működésétől függ, hogy egy ember mennyire tudja kifejezni magát. Nem hiába említettem, hogy figyelni kell rá, hiszen ez a legkönnyebben támadható részünk, többek között ide hatnak gondolataink és szavaink is.


Dr Doreen Virtue szerint az alábbi félelmek és gondolatok hatnak rá:

  • Igazmondás: magunknak, szeretteinknek, ismerőseinknek, klienseinknek, vásárlóinknak, munkatársainknak, munkaadóinknak, hallgatóinknak.
  • Kommunikációs projektek: ide tartozik az éneklés, az írás, a beszéd, a művészi munka, a médiumi közvetítés és a tanítás.
  •  Szükségletek kielégítésének kérése: Istentől, szeretteinktől, munkatársainktól és munkaadóinktól, illetve saját magunktól.

A kommunikációtól való félelem összezsugorítja a torokcsakrát és gyakran fizikai kényelmetlenségeket hoz létre azon a területen. A kommunikációval kapcsolatos rögeszmék gyakran túlingerlik a torokcsakrát, és ennek következtében az kiegyensúlyozatlanná és arányaiban túl naggyá válik.

Energialerakó központja a pajzsmirigy és a hozzá tartozó  testi területek: a kéz, a torok, a száj, a tüdő, a nyakcsigolyák, a hangszálak és a légzőrendszer.  Emberi viselkedési formák közül pedig az önkifejezés, az alkotókészség és a tisztánhallás tartozik ide.
Ha a csakra hátsó párja megfelelően működik,  az adott személy megtalálja a helyét, sikeres és jó munkatárs. A felelősségvállalás és a bátorság is jellemzi, illetve bizonyos helyzetben képes megtenni a megfelelő lépéseket.

Két jótanáccsal  zárnám a mai bejegyzésem. Először is fontos, hogy egyensúlyban legyen amit mondunk és amit gondolunk. Másodszor pedig, ne hordjuk túl sok nyakláncot, mert azok blokkolhatják a torokcsakrát, illetve az ékszereket éjszakára mindig vegyük le!

Írta: Kalóz Csaba

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.